Haberler

Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması

Avukat Işıkay, müvekkillerinin "dijital terörün" kurbanı olduklarını savunarak, haklarında beraat kararı verilen müvekkillerinin kararlarının onanmasını, mahkum olan müvekkillerinin de beraatlerine ve tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına devam edildi.

Sanıklar Ali Rıza Sözen, Ali Demir, Erdinç Atik, Yusuf Kelleli, Hakan Sargın, Hüseyin Özçoban, Hüseyin Topuz, Kahraman Dikmen, Murat Özçelik, Aziz Yılmaz, Nail İlbeyi, Tuncay Küçük, Gökhan Murat Üsküdar ve İlker Yunus'un avukatı Mahir Işıkay, dün başladığı savunmasını sürdürdü.

Kara Harp Okulu öğrencileri müvekkillerinin, plan seminerine katılmadıklarını, planları gazetelerden öğrendiklerini, yalnızca dijital verilerde isimleri geçtiği için haklarında 16 yıl mahkumiyet kararı verildiğini savunan Işıkay, müvekkilleriyle ilgili suç teşkil edecek ıslak, normal imzalı belge, bilgi bulunmadığını, dijital verilerin de sahte olduğunun kanıtlandığını iddia etti.

Avukat Işıkay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesinde, Kara Harp Okulu öğrencileri için beraat kararı istendiğini hatırlatarak, Akademinin o dönemdeki Komutanı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, "öğrencilerini koruduğu, bu nedenle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında beraat kararı istendiği" iddiasına katılmadığını söyledi. Yerel mahkemede, Orgeneral Necdet Özel'in tanık olarak dinlenmesi için dilekçe verdiğini ancak bunun kabul edilmediğiin anlatan Işıkay, şunları söyledi:

"Böyle bir darbe planı olsa akademideki herkesin haberi var, komutanın haberi yok mu? Necdet Özel, tanık olarak dinlense, böyle bir faaliyettten haberi olup olmadığını, haberi olduysa herhangi bir idari  işlem yapıp yapmadığını soracaktık. Haberi yoksa, bunun nasıl olabileceğini soracaktık. Sizin altınızdaki herkesin haberi olacak, öğrencileriniz planlar, keşifler, listeler yapacak, sizin haberiniz olmayacak."

"Rencide edecek konuşmalardan vazgeçin"

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün davada ifade vermemesini de eleştiren Avukat Işıkay, şunları savundu:

"Silah arkadaşlığı bambaşka  bir şeydir. Hilmi Özkök'ün mahkeme kararını beklemeden, salonun kapısında beklemesi gerekiyordu. Bekleseydi, 'ben ifade vermeye, tanıklık yapmaya hazırım' deseydi. Biz kimseden şefaat dilemedik. Gerçekten bir suç varsa ortaya çıksın. O yürekliliği gösterseydi, 'ben buradayım' deseydi, mahkeme buna rağmen dinlemediyse bu günah ve vebal mahkemeye ait olacaktı."

Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, bu sözler üzerine, kimsenin savunma hakkında kısıtlama yapmak istemediğini belirterek, Işıkay'ı, "Aşırı derecede rahatsız edecek, rendicede edecek konuşmalar savunma makamına yakışmaz, lütfen biraz daha dikkatli olun" diyerek uyardı.

Avukat Işıkay, müvekkillerinin "dijital terörün" kurbanı olduklarını savunarak, haklarında beraat kararı verilen müvekkilerinin kararlarının onanmasını, mahkum olan müvekkillerinin de beraatlerine ve tahliyelerine karar verilmesini istedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mahir Işıkay Özden Örnek Necdet Özel Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title