Haberler

Bakan Soylu İlk Kez Açıkladı: ABD Murat Karayılan'a Zehirli Silah Vermiş

Güncelleme:

PKK ve FETÖ'ye karşı halkı uyaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "ABD, Murat Karayılan'a zehirli silah vermiş. İlk kez söylüyorum bunu." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde önemli bir iddia ortaya atarak, "Amerika Murat Karayılan'a zehirli silah vermiş. Yanına birisi giderse zehirli silahı atıp öldürsün kaçsın diye hadi 'yok' desinler" dedi.

Soylu, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bölgede Türkiye'den habersiz hiçbir adımın atılamayacağını vurgulayarak, "Amerika bize diyecek ki 'Afrin'e giremezsin', girdik de ne oldu? Girdik mi? PKK'yı oradan defettik mi? Ne oldu, ne yapabildiler? Bu coğrafyada biz varız. Biz bu coğrafyada karar vermeden kimseye oyun kurdurmayız" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE

"Kafalarını çıkaramıyorlar, fare gibi kaçıyorlar" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Teröristin ayağına basıyoruz, uyuşturucu satıcısının ayağına basıyoruz, FETÖ'nün ayağına basıyoruz, DEAŞ'ın, PKK'nın ayağına, hırsızların ayağına basıyoruz. İşte Cumhur İttifakı bunun için var, bunun için kuruldu. Türkiye'nin önümüzdeki sürecinin güçlü bir şekilde geleceğe uzanması için kuruldu. Bu güçle beraber önümüzdeki 4,5 yılda daha güçlü adımlar atacağız. Şırnak'a, Hakkari'ye gidiyoruz, sokaklarında dik yürüyoruz. Sadece ben değil, orada yaşayan kardeşlerim de artık dik yürüyor. Dükkanlarına PKK'nın musallat olmadığı, insanları tehdit edemediği, herkesin huzurla geleceğine baktığı bir Türkiye var. Bir şey yaptıklarında en ufak, gereğini yapıyoruz. Nasıl dik yürüyorum, kendi karakterimden mi, cesaretimden mi? Bilesiniz ki hayır. Bir tek şey dik yürütüyor, 50 gramlık verdiğiniz oy pusulası. Verdiğiniz oy, verdiğiniz sandık ve demokrasi bizi dik yürütüyor".

Bakan Soylu İlk Kez Açıkladı: ABD Murat Karayılan'a Zehirli Silah Vermişİçişleri Bakanı Süleyman Soylu

"ABD, KARAYILAN'A ZEHİRLİ SİLAH VERMİŞ"

Terörün bitirilmek üzere olduğunu ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Ne olur onları şımartmayın. Bakın, 7 Haziran tarihinde beraber 'çak' yaptılar, 'nasıl salladık' dediler, hatırlıyor musunuz? Doğuyu ve güneydoğuyu yaktılar mı, yıktılar mı, evet. Ne olur bunları şımartmayın. Size yalvarıyorum, biz Türkiye'nin gerçeğini görüyoruz. ABD, Murat Karayılan'a zehirli silah vermiş. İlk kez söylüyorum bunu. Yanına birisi giderse zehirli silahını atsın da karşısındaki vursun diye. Hadi 'Yok' desinler. Bakın, büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Daha anlatacaklarımız var, söyleyeceklerimiz var. Size yalvarıyorum, bizim boynumuzu Kandil'in önünde eğdirmeyin" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu İlk Kez Açıkladı: ABD Murat Karayılan'a Zehirli Silah VermişMurat Karayılan

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdağmadeni Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title