Haberler

Bakan Koca: Koronavirüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ya da aşı yok

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu koronavirüs gündemiyle toplandı. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ya da aşı yok" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gerçekleşen toplantının ardından ortak basın açıklaması yaptı.

VİRÜSE KARŞI İLAÇ YA DA AŞI GELİŞTİRİLDİ Mİ?

Açıklamada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca'ya "Koronavirüse karşı bir ilaç geliştirildi mi?" sorusu yöneltildi. Koca, bu soruya "Koronavirüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ya da aşı yok" sözleriyle yanıt verdi.

İRAN, "İLACI BULDUK" DİYOR

Öte yandan koronavirüs salgınının pençesindeki İran'dan gelen açıklama dünya genelinde büyük heyecan yarattı. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne yakalanan hastalar için kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren Actemra ilacının bazı şehirlerde hastaları iyileştirdiğini söyleyerek, "İlaç 24 saat içerisinde etkisini gösterdi. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken" dedi.

"NETİCELER KESİNLEŞİRSE PİYASAYA SÜRÜLECEK"

Kullanılan ilacın ilk 24 saat içerisinde etkisini göstermeye başladığını belirten Cihanpur, ilacın etkilerine yönelik uzmanların incelemelerinin devam edeceğini ifade ederek, "Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz" şeklinde konuştu.

3 HAFTA İÇERİSİNDE PİYASAYA SÜRÜLEBİLİR

Tamamen yerli imkanlarla ilacın üretildiğini kaydeden İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ilacın piyasaya girmesinin 3 haftayı bulabileceğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

fahrettin koca Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (6)

yusuf:

korona virüsüne karşı tek bir ilaç var üzüm sirkesi bir çay kaşığı kadar her sabah için.

0
5
yanıtYanıtla
hasta:

neden türkiye olarak biz araştırmıyoruz ilaçı aşığı neden acaba hani yerli milli olacaktık . . . .

3
0
yanıtYanıtla
ahmet:

sayın kardeşim iran ortaya bir laf attı hemen millilik duygularınız pekişmesin daha abd almanya ve dünyadaki birsürü dev irandan daha etkili çalışan ilaç firması var onlarda ilacını bulamadı yeise kapılma inşaALLAH TÜRK HEKİMLERİMİZ bulur dünyaya satarız :D

yanıt0
yanıt1
Necip:

Önce yazı yazmayı ögren sonra tekrar dene.

yanıt1
yanıt2
ref:

Cumöhuriyet döneminde ilac bulunsaydı şimdi fabrikası satılmıştı iyiki bulunmamış

0
0
yanıtYanıtla
nora:

Ülkeleri boş verin aşı veya tedavi her neyse çıkartılırsın bu ölümler durdurulmalı neden tüm ülkerer bukadar gövde gösterisi yapar iken bu tedavi bulmuyor Domuz gribi, kuş gribi, gibi hastalıklar yer yüzünde halen yok iken aşıları cıktı neden halen corana tedavisi bulunmadı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title