Haberler

10 yaşındaki Ekin, bacağındaki genetik rahatsızlık nedeniyle eve hapsoldu

Güncelleme:

Adana'da deri hastalığı nedeniyle bacağında açık yaralar oluşan ve ayağında kangren meydana gelen 10 yaşındaki Ekin Kaytan 1,5 yıldır dışarı çıkamıyor. Çocuğunun gözlerinin önünde eridiğini belirten acılı anne, "Yürüyemiyor ve parmaklarını kaybetmeye başladı. Elimiz kolumuz bağlı" dedi.

Adana'da, genetik rahatsızlığı nedeniyle bacağında açık yaralar oluşan ve ayağında kangren meydana gelen 10 yaşındaki Ekin Kaytan 1,5 yıldır evinden dışarı çıkamıyor. Bacağında çıkan bir sivilceden dolayı ailesi tarafından hastaneye götürülen Ekin'e, deri hastalığı olan "piyoderma gangrenozum" tanısı konuldu. Bacaklarındaki birçok damarın olmadığı tespit edilen Ekin, yürüme yetisini kaybederek yatağa mahkum oldu.

Kangren dolayısıyla her geçen gün siyahlaşan ayak parmaklarından biri alınan, diğerlerini kaybetmemek için hiperbarik oksijen tedavisi verilen çocuğun, bacağında çıkan açık yaralar nedeniyle hayatı adeta kabusa döndü.Gözyaşları içerisinde 1,5 yıldan bu yana yaşadıklarına anlatan Ekin, bacağındaki yaralar nedeniyle artık acı çekmek istemediğini söyledi.

"BEN ARTIK İYİLEŞMEK İSTİYORUM"

Rahatsızlığı nedeniyle yatamadığını, dışarı çıkamadığını, yürüyemediğini anlatan Kaytan, "Çok acı çektim, gecem gündüzüme karışıyor. Dışarı çıkamıyorum, oyun oynayamıyorum. Bazen misafirler geliyor çocuklar oyun oynuyor ama ben oynayamadığım için onları kıskanıyorum. Hastalığının ilerlemesiyle günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Ekin, okula da gidemiyor. "Arkadaşlarımla oynamayı, yürümeyi özledim" diyen Ekin artık iyileşmek istediğini söyledi. Herkesin ayaklarına bakıyorum onların parmakları siyah değil ama benimki sargılı ve siyah." diye konuştu.

"EKİN GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ERİYOR"

Üç aylık bir tedavinin yapıldığını söyleyen anne Vildan Kaytan, "Tam iyileşiyor derken bacağının başka bir yerinde yeniden bir yara oluştu. Araştırdılar ve gen bozukluğu çıktı. İki bacağının ana damarı yok gibi bir şeymiş. O yüzden ilaçlara tepki vermiyor ve iyileşemiyor. Ekin, yürüyemiyor ve parmaklarını kaybetmeye başladı. Şu an hiperbarik oksijen tedavisine götürüyoruz. Elimiz, kolumuz bağlı, Ekin bu şekilde gözümüzün önünde eriyor." dedi.

EKİN'İN TEDAVİSİ İÇİN MADDİ DESTEK LAZIM

İşçi olarak çalışan baba Sedat Kaytan kızı Ekin için elinden bir şey gelmemesinin kendisini kahrettiğini belirterek "İki aylık raporumuz bitti, artık sigorta bu hizmeti karşılamıyor ve özel olarak kızımızı tedaviye götürüyoruz. Mahalle sakinleri sayesinde onların el birliğiyle topladığı bir miktar parayla tedaviye götürebildiğimiz kadar götürüyoruz. Zaten bende bir şey kalmadı. Benim neyim var, neyim yok 1,5 yıldan beri Ekin'e harcadım." ifadesini kullandı.Maddi imkansızlıkları dolayısıyla tedavisini mahalle sakinlerinin aralarında topladıkları paralarla sürdürebilen Ekin'in ailesi destek bekliyor.

"NADİR BİR GENETİK BOZUKLUK"

Kaytan'ın doktoru Başkent Üniversitesi Adana Hastanesinde görevli Prof. Dr. Murat Durdu, çocuğun rahatsızlığının bacakta açık yaraların oluşmasına neden olduğunu anlattı. Daha önce tedavilerle Ekin'in yaralarının bazılarının düzeldiğini vurgulayan Durdu, şunları kaydetti: "Test yapıldı ve nadir bir genetik bozukluk tespit edildi. Ayak parmaklarında morarma olması nedeniyle anjiografi çekildi ve bacak damarlarının olmadığı, yan damarlarla beslenebildiği tespit edildi. Literatürde belli damarların olmaması bildirilmiş ama tüm damarların olmaması ile karşılaşmadık. Damarlar yeterince çalışmadığı için ayaklarında nekrozları (kangrenleşme) ilerleme gösteriyor. Piyoderma gangrenozum nadir ve bunun damar yokluğuyla birlikteliği de literatürde saptanmamış. Şu an Ekin kısmi bir fayda sağlayan hiperbarik oksijen tedavisi alındı, diğer tüm yapabilecekleri tedaviler de uyguluyoruz." dedi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Genetik Mahkum Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

ziyaa:

Allah acil şifalar versin, kardeşimize. . . Sağlık bakanlığını, göreve davet ediyorum! Yardımcı olalım kardeşimize. . . Allah yardımcıları olsun. . . Allah dert veripte derman aratmasın, inşallah. . .

39
0
yanıtYanıtla
..:

Gözlerim doldu yavrum. Allah ım seni ailene bağışlasın acil şifaler versin. AMİN!!

24
0
yanıtYanıtla
ld:

işte tam bu gıbı vakalarda devlet vatandasına gereken her turlu yardımı karsılıksız omr boyu hasta ıyılesenen kadar bedelsız karsılamalıdır oyle 3 ayda bır rapor ver le olmaz hasta tam tesekkul ıylesene kadar devletın her hastanesınde bedelsız gereken yapılmasına olanak sağlamalıdır rabbım tez zamanda sağlık sıhhat ver sınsu yavrumuza

23
0
yanıtYanıtla
RAMBAY:

ÇOK HAKLISINIZ. . .

yanıt5
yanıt0
sözüm meclis dışı yapılmasıgerekenlervar:

öyle olmaz ama bazı devlet hastanelerinde kanı bozuk doktorlar hala bıçak parası alıyorlar elden ve inkar ediyorlar çünkü hibir kayıt yok aldıklarına ya memlek böyle bi durumda bu yavrucağa kim yardım edecek ki tedavisi olsa o . . . . ları bıçak parası yok yattı parası diye dünya kadar para alıyorlar sağlık bakanlığı ilgilenmeli böyle durumlarla öyle makamda oturup birilerini görevlendirmeyle telefonla bilgisayarla şikayetler yağıyor bakan mı var acaba yazık gerçekten acınası durumdayız

yanıt0
yanıt0
Dadaş:

Güzel kız rabbim sifani versin Allah yardımcın olsun :(

20
0
yanıtYanıtla
YÜCE ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN:

YÜCE ALLAH''TAN GÜZEL ÇOCUKSU DUYGULARIYLE KENDÎNÎ ÎFADE EDEN BU KÜÇÜK KARDEŞÎMÎZE ACÎL ŞÎFALAR AÎLESÎNEDE SABIRLAR DÎLÎYORUM. ÎNŞALLAH BAŞTA SAĞLIK BAKANLIĞI, VALÎLÎK, BELEDÎYE VE CÖMERT HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZ ACÎL VE GERKLI ÎLGÎYÎ GÖSTERÎRLER

19
0
yanıtYanıtla
Ekin Kaytan:

Ahbap İyilik Hareketi: Sevginin ve gerçeğin peşindeyiz. Sn. Haluk Levent`in Dikkatine!

17
0
yanıtYanıtla
yazar:

hep beraber yardım edelim tum turkıye gönullü olalım bunu duyuralım hadi yapalım

11
0
yanıtYanıtla
Taner:

Çocuklar ölmesin tıp, doktorlar bu hastalığın çaresini biliyorsa tedavi uygulamalı, herşey para değil.

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title