Haberler

Babam Sultan Hazretleri, Pamukova'da Anıldı

Pamukova ilçesinde türbesi bulunan Babam Sultan Hazretleri, Muradiye Eğitim Vakfı'nca düzenlenen etkinlikle anıldı.

Pamukova ilçesinde türbesi bulunan Babam Sultan Hazretleri, Muradiye Eğitim Vakfı'nca düzenlenen etkinlikle anıldı.

İlçede 24.'sü gerçekleştirilen anma programına, Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Cevat Keser, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Akın, MHP İlçe Başkanı Arif Çakıl ve davetliler katıldı.

İnegöl mehter takımının gösterisiyle başlayan etkinlikte, hafızlar İbrahim Çakıllı, Hasan Turalıoğlu, Mehmet Erarabacı, Ahmet Yüksel tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Anma etkinliği dolayısıyla Babam Sultan Türbesi, ziyaretçi akınına uğradı. İkramların yapıldığı etkinlikte ayrıca 38 ihtiyaç sahibi çocuk da sünnet ettirildi.

Pamukova Muradiye Eğitim Vakfı Başkanı Hikmet Şenol, yaptığı konuşmada, İranlı bir hükümdarın oğlu iken Müslümanlığı yaymak için Türkiye'ye gelen, Pamukova'da hayatını kaybeden Babam Sultan Hazretleri'ni anmak üzere düzenlenen etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce davetlinin katıldığını söyledi.

Programda 38 ihtiyaç sahibi çocuğun sünnet ettirildiğini bildiren Şenol, "Geleneksel hale gelen anma etkinliği ve sünnet şölenimiz, gelecek senelerde de devam edecek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cevat Keser Ak Parti Muradiye Pamukova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title