Haberler

AYM, FETÖ tutuklusunun başvurusunu haklı buldu

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan şüphelinin, kardeşinin cenaze törenine katılmasına izin verilmemesinin hak ihlali olduğuna karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Abuzer Uzun, kardeşinin cenaze törenine katılmasına izin verilmemesinin hak ihlali olduğuna hükmetti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden ihraç edilen Uzun'a 10 bin TL tazminat ödenecek.

Abuzer Uzun, Ceyhan Cumhuriyet savcısı olarak görev yapmaktayken FETÖ'ye üye olmak suçundan hakkında açılan ceza soruşturması kapsamında 20 Temmuz 2016'da tutuklandı. Uzun'un polis memuru olan kardeşi 19 Ağustos'ta uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

PERSONEL SAYISI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Euronews'te yer alan habere göre; Abuzer Uzun haberi alır almaz masrafları kendi karşılamak üzere cenazeye katılmak için izin istedi. Ceza İnfaz Kurumu bu kişinin tehlikeli tutuklu statüsünde bulunmadığını savcılığa bildirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü de tutuklunun cezaneye katılmasında güvenlik açısından bir sakınca olmadığını bildirdi.

Ancak Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ise başvurucunun "FETÖ/PDY"ye üye olma suçundan tutuklu bulunması ve hapishanedeki jandarma karakolunda görevli personel sayısının yetersiz olmasından dolayı cenaze merasimi esnasında güvenlik zafiyeti oluşacağını savundu.

SAVCILIK REDDETTİ, AYM'YE BAŞVURDU

Savcılık da "başvurucunun FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan tutuklu olması, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşanan süreç gözetilerek" tutuklunun başvurusunu reddetti. Abuzer Uzun aynı gün bu karara iki kez itiraz etmesine rağmen sonuç değişmedi. Uzun, bunun üzerine AYM'ye başvururken 21 Aralık 2016'da tahliye oldu. 20 Haziran 2018'de ise hakkında yeterli şüphe bulunmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

AYM KARARINI VERDİ

Başvuruyu değerlendiren AYM, Anayasa'nın 20. maddesinde güvence altına alınan özel hayata ve aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine karar verdi. İhlale uğrayan Uzun'a 10 bin TL tazminat ödenecek. AYM gerekçesinde "Çağdaş demokrasiler, temel hak ve özgürlüklerin en geniş ölçüde sağlanıp güvence altına alındığı rejimlerdir. Temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunup onları büyük ölçüde kısıtlayan veya tümüyle kullanılamaz hale getiren sınırlamaların demokratik toplum düzeninin gerekleriyle de bağdaştığı kabul edilemez." denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

LEGOLAS:

BU MEMLEKETTE HAKSIZLIKLARIN SONU YOK. BU GÜNAHSIZ İNSANLARI 3 YILDAN FAZLA SÜREDİR İÇERİDE TUTAN ZİHNİYETİN ADALET''LE ALAKASI OLMADIĞI KESİN VE KATİDİR. . YARGI NE YAPTIĞINI BİLMEZ HALDE HESAP SORMASI GEREKEN YERLERLE DEĞİLDE GARİBANLARLA UĞRAŞIYOR. . SUÇLULAR VARSA KESİN OLARAK AMA BU Bİ HABER İNSANLARIN NE OLDUĞUNU DAHİ ANLAMADAN İÇERİDE TUTULMASI ZULÜMDÜR. BU NA SESSİZ KALIP ŞEYTAN OLAMAM. . ES SELAM

16
5
yanıtYanıtla
Ahmet ceylam:

Cezaevlerindeki suçsuz ve günahsız....Adalet HUKUK YOK..

11
2
yanıtYanıtla
KAZIM AGA TAKIPTE:

GUNAHSIZ MIS YILLARDIR MILLETI SOMURUP SONRADA KURSUN SIKTILAR. KIRALLAR GIBI YASADILAR BUNLARI TANIYAN BILIR FORSUNDAN GECILMIYORDU FETOCULERIN IHANETIN EN BUYUGUNU YAPTILAR VATANIMIZA HALA CALISIYOR GIZLI MIKROPLARI. ARTISLIK YAPMAYIN BILMEDEN ONLARI TANIMADAN TEK VATAN TEK MILLET SEHITLERIMIZE SAYGILI OLUN SEYTANI SAVUNMAYIN

3
6
yanıtYanıtla
GÖRÜRSÜN:

BİR GÜN BAŞINA GELİRSE GÖRÜRSÜN

yanıt3
yanıt1
ahmet:

fetöcülere acıyan acınacak duruma gelir. onlar insanlarımızı öldürdü gözünü kırpmadan acımadan devleti ele geçirmek istediler şimdi hak ihlali var diye para ödenecek böyle demokrasi olmaz olsun .

2
5
yanıtYanıtla
METİN BULUT:

milyonlarca insanlara resmen zülüm edildi, SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLARI CEZAEVLERİNE ATINIZ İŞİNDEN ETTİNİZ ZALİMLER, ALLAH TAN KORKUN. . . . . ALLAH A HAVALE EDİYORUZ. . .

3
2
yanıtYanıtla
Bysmloc:

Asıl suçlu lar nerede yargı hukuk mahkeme sorsam garibanlar diyeceksiniz Allah dan korkun asıl suçluları alın bizde asalım garibanların yakasını burakın artık terörist olup dağda kurşun sıksaydı kardeşinin ölüsüne gönderirsiniz demi adalet bu işte bu vatan bayrak hepimizin topluma ayrımcılık düşürdünüz farkına varın artık düzeltmenin yolunu bulun Allah dan korkun hesab veremiyeceksiniz Allah a ölüm var ölüm

4
1
yanıtYanıtla
Muro 1:

ADAMLAR TOPLADIKLARI KURBAN PARALARINI CEBE ATIP TATIE GIDIYORLARDI KENE GIBI EMDILER MILLETI BU FETOCULERI ALLAH BIR DERSE YINEDE DUSUNUN KESIN BIR CAKQLLIK VARDIR AKILLARINDA BUNLARI TANIYAN BILIR NASIL CAMBAZ OLDUKLARINI YANKESICININ ATASI FETOCULER COK SEVEN VARSA ALIN NUFUSUNUZA GECIRIN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title