Haberler

Atletizm

"Diamond League"in sezon açılışının yapıldığı

"Doha Grand Prix"sinde 100 metre yarışlarını, erkeklerde ABD'li Justin Gatlin, kadınlarda vatandaşı Allyson Felix kazandı.

Jamaikalı rakibi Asafa Powell'ı saniyenin yüzde 1'i farkla geride bırakarak birinci olan Gatlin, yarışı 9,87 saniyede tamamladı. Yarışın üçüncüsü, 9,99 saniyeyle kariyerinin en iyi derecesini elde eden Jamaikalı Lerone Clarke oldu. Favorilerden Jamaikalı Nesta Carter ise yarışı 5'inci sırada bitirdi.

Kadınlarda 100 metre yarışının galibi, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 200 ve 400 metrede koşmayı planlayan ABD'li Allyson Felix oldu. Felix, Jamaikalı rakipleri Shelly-Ann Fraser-Pryce ve Veronica Campbell-Brown'u geride bırakarak formda olduğunu gösterdi. Felix, yarışı 10,92 saniyede tamamlarken, 2'nci olan Campbell-Brown, 10,94 saniye, 3'üncü olan Fraser-Pryce ise net 11 saniyede finiş çizgisini geçti.

Erkekler 800 metredeyse sürpriz yaşanmadı. Dünya rekortmeni Kenyalı David Rudisha, yarışı yılın en iyi derecesi olan 1: 43.10 saniyede tamamlayarak 1'inci oldu.

Rudisha'nın, 800 metre dünya salon şampiyonu Etiyopyalı Mohammed Aman'ın yarıştan çekilmesi sonrası açık favori olduğu yarışta 2'nciliği, vatandaşı Job Kinyor elde etti. Kinyor, 1: 43.76 ile kariyerinin en iyi 800 metre yarışını çıkardı.

- DOHA

Kaynak: AA / Spor

Justin Gatlin Doha Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title