Haberler

Atina'da Yaşayan İstanbullu Rumlar Kostas Karamanlis'in Türkiye Ziyaretini Destekliyor

Atina'da Yaşayan İstanbullu Rumlar Yunanistan Başbakanı Kostas Karamamlis'in Türkiye'ye Gerçekleştireceği Resmi Ziyareti Destekliyor.

Atina'da yaşayan İstanbullu Rumlar Yunanistan Başbakanı Kostas Karamamlis'in Türkiye'ye gerçekleştireceği resmi ziyareti destekliyor.

İstanbullu Rum Maria , "Karamanlis Türkiye'ye gitmekle çok iyi yapıyor. İnşallah hayırlı olur, başka ne diyebilirim ki" diyerek düşüncelerini ifade ederken bir başka İstanbullu Rum Nikos, "Karamanlis'in ziyareti iki milletin dost olmasına elverişli bir hareket. Karamanlis'in komşu memleketle dost olması şart" dedi.

Yıllar önce Atina'ya yerleşen İstanbullu Panos Kostas Karamanlis'in Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili, "İki ülke arasında dostluk ilişkilerinin olması çok iyi bir başlangıç ama çok geç kaldılar bence. Bu iki ülkenin kardeşçe birarada olması gerekiyor. Bakın burada herkes Türkçe konuşuyor, kimse kimseye karışamaz. Her şey serbest. Hatta benim Türkiye'den birçok Türk arkadaşım buraya geliyor. Burayı gezip gördükçe aynı Türkiye'de gibiyiz diyorlar. İki ülkenin iyi ilişkiler içinde olması

lazım. İnşallah Erdoğan bu işi becerir, Karamanlis'te bu işi becerir ve iki devlet kardeşçe geçinir gider" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan göç eden Rumların geneli Atina'nın Faliro semtinde ikamet ediyor. İstanbullu Rumlar her sabah kaldıkları semtin meydanında kahve içip, kendi aralarında Türkçe konuşuyorlar.

(ES-İÖZ-İÖZ-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title