Haberler

Atatürk Heykeli Yenisiyle Değiştirilecek

2013 yılında Didim Belediyesi tarafından Yeni Mahalle kavşağına konulan Ulu Önder Atatürk’ün at üzerindeki heykeli yenisiyle değiştirilmek üzere yerinden kaldırıldı.

2013 yılında Didim Belediyesi tarafından Yeni Mahalle kavşağına konulan Ulu Önder Atatürk'ün at üzerindeki heykeli yenisiyle değiştirilmek üzere yerinden kaldırıldı.

2013 yılının Kasım ayında dönemin Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından Yeni Mahalle kavşağında konulan Ulu Önder Atatürk'ün at üzerindeki heykeli yenisiyle değiştirilmek üzere yerinden kaldırıldı. Konulduğu günden bu yana ilçede zaman zaman eleştirilere de neden olan At üzerindeki Atatürk heykelinin yerine Ulu Önder'in yine at üzerinden daha büyük ve görkemli şekilde yenisinin konulacağı öğrenildi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay heykelle ilgili geçmişten bugüne kadar birçok eleştirinin gelmesinden sonra adım attıklarını belirterek "Yeni Mahalle kavşağına koyacağımız Atatürk heykeli halkımızın kafasında resmettiği ve Ulu Önder'e yakışır bir heykel koyacağız. Bu konuda belediye olarak çalışma başlattık ve en kısa sürede Ulu Önder Atatürk'ün at üzerindeki heykelinin yerine dikeceğiz." dedi.

Yeni Mahalle kavşağında vinç yardımıyla kaldırılan heykelin Garaj Amirliğine götürüldüğü öğrenilirken, yerine konulacak Atatürk'ün at üzerindeki heykelinin İzmir'de alındığı ve kısa sürede içerisinde yerine konulacağı öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mümin Kamacı Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title