Haberler

Atatürk'e benzetilen Göksel Kaya'ya sosyal medyada tepkiler devam ediyor

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan benzerliğiyle dikkat çeken tiyatro oyuncusu Göksel Kaya'nın asker üniformasıyla sokak sokak gezmesi tepkilere neden olmuştu. Sosyal medyada, Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümünde, Kaya'nın 29 Ekim'deki videosu üzerinden tepki gösteriliyor.

Tek özelliği Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliği olan Göksel Kaya, son dönemde yaptıklarıyla eleştiri oklarının hedefi oldu. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Kaya'ya, Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümünde de sert mesajlar geldi. 29 Ekim'deki kutlamalarında vatandaşları selamladığı videoyu paylaşan sosyal medya kullanıcıları tepkilerini sürdürdü.

ELEŞTİRİ OKLARI KAYA'NIN ÜZERİNDE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan benzerliğiyle bazı kesimlerin sempatisini kazanan tiyatro oyuncusu Göksel Kaya'nın 10 Kasım'a sayılı günler kala sokaklarda asker üniformasıyla gezmesi tepkilere neden oldu. 29 Ekim'deki kutlamalarda vatandaşları selamlayan Kaya'nın videolarını, 10 Kasım'da çekilmiş gibi paylaşan sosyal medya kullanıcıları sert mesajlarla paylaşıma tepki gösterdi.

Söz konusu paylaşıma sosyal medyadaki tepkiler şu şekilde:

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya'ya sosyal medyada tepkiler devam ediyor

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya'ya sosyal medyada tepkiler devam ediyor

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya'ya sosyal medyada tepkiler devam ediyor

"ATATÜRK'E BENZERLİĞİNİ İSTİSMAR EDİYOR"

Ayrıca, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Atatürk kılığına bürünen Göksel Kaya'nın bu benzerliğini istismar ettiğini açıkladı.

ADD Genel Başkan Altınışık, Kaya'nın Atatürk'ü istismar ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Atatürk'ü anlatan filmde onu oynamak ayrı, Atatürk gibi gezmek ayrı. Sanatsal olarak Atatürk'ü canlandırmaya sözümüz yok. Ama bu, Atatürk'e benzerliğini ticari yöne çekti. Her gün yapılan bir mesleğe ve ticari faaliyete dönüştürdü. Biz Kaya'yı asla çağırmıyoruz. Atatürk rolüne bürünmüş insanlara ihtiyacımız yok. Atatürk'ün görüşlerine sahip insanlara ihtiyacımız var. Atatürk'e söylenecek söz ve övgüleri, ona benzeyen birine yapmış olmakla, şekilcilik yapmış olursunuz. Biz şekilciliğe karşıyız."

Atatürk'e benzetilen Göksel Kaya'ya sosyal medyada tepkiler devam ediyor

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya'ya sosyal medyada tepkiler devam ediyor

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Göksel Kaya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title