Haberler

Aracın Çarptığı Karacaya Vatandaştan Şefkat Eli

Aracın çarptığı karacaya vatandaştan şefkat eli Ilgaz'da yaralanan karacaya vatandaşlar sahip çıktıÇANKIRI - Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde yolda bulunan yaralı karacaya vatandaşlar sahip çıktı.

Aracın çarptığı karacaya vatandaştan şefkat eli

Ilgaz'da yaralanan karacaya vatandaşlar sahip çıktı

ÇANKIRI - Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde yolda bulunan yaralı karacaya vatandaşlar sahip çıktı.

Ilgaz İndağı mevkisinde araç çarpması sonucu sırtının birçok bölgesinden ve başından yara alarak yola serilen karaca, vatandaşların kendisini fark etmesiyle kurtarıldı. Karacaya ilk müdahaleyi yol kenarında yapan Ilgazlı vatandaşlar, daha sonra Ilgaz'da görev yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Şefliğine ihbarda bulunarak yaralı karacayı yetkililere teslim etti. 3 gündür tedavi altında olan yaralı karacaya 'Ilgaz' ismini koyan yetkililer, yapılan tedavilerin olumlu yanıt verdiğini belirterek hayvanın kısa süre sonra doğal yaşamına kavuşabileceğini söyledi.

Karacanın tedavi işlemleriyle ilgilenen Ilgaz Doğa Koruma Milli Parklar Orman Muhafaza Memuru Mustafa Kılınç, yaralı karaca ile ilgili bilgi verdi. Duyarlı vatandaşların ihbarı sonucu İndağı mevkisinde bu karaca ile karşılaştıklarını belirten Kılınç, "Karacamızın 3 gündür tedavisi devam etmekte. Şu anda ise hayvanın yaralarının daha çabuk iyileşmesi için sprey ilaç kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Hayatını kurtardıkları yaralı karacaya Ilgaz ismini koyduklarını da ifade eden Kılınç, "Önümüzdeki günlerde de karacayı tekrar doğal yaşamıyla buluşturup, doğal yaşama alanına bırakacağız. Bahar ayının gelmesiyle birlikte, doğanın yeşillenip ağaçların tekrardan canlanmasıyla ilçemizde şu anda geyik, karaca, ayı popülasyonlarında artış görülmektedir. Böyle vakalarla her an karşılaşmamız mümkün. Biz her şey için hazırız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kılınç Çankırı Ilgaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title