Haberler

Ankaralı Sanayiciler Eğitim Vakfı Kurdu

Güncelleme:

Ankaralı sanayiciler kalifiye eleman sorununu çözmek için "Ankara Sanayi Odası Eğitim Vakfı"nı kurdu.

Ankaralı sanayiciler kalifiye eleman sorununu çözmek, özellikle teknik ve mesleki eğitim veren orta ve yüksek öğretim kurumları kurmak amacıyla "Ankara Sanayi Odası Eğitim Vakfı"nı kurdu Ankaralı sanayiciler kalifiye eleman sorununu çözmek, özellikle teknik ve mesleki eğitim veren orta ve yüksek öğretim kurumları kurmak amacıyla "Ankara Sanayi Odası Eğitim Vakfı"nı kurdu.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vakıf kurulumuna ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ankaralı sanayiciler "Ankara Sanayi Odası Eğitim Vakfı" adında bir vakıf kurarken, vakfın malvarlığı ise 9 milyon 280 bin TL olarak belirlendi. Vakıf kurucuları ise şu isimlerden oluştu:

"Abidin Altıntaş, Ahmet Erşamlıoğlu, Ahmet Kaya, Ahmet Mithat Ertuğ, Ahmet Turan Eroğlu, Ahmet Yıldırım, Akman Karakülah, Aksan Kardan Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Ali Cüneyt Birol, Ali Teoman Akış, Ayhan Bozkurt, Aytaç Muhittin Dinçer, Berat Darçın, Bora Aynagöz, Bülent Bayram, Bünyamin Eryıldırım, Cafer Tekin İpek, Celal Koloğlu, Celal Sever, Altıntaş Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Edip İrfan Kılıçaslan, Edip Yaşar Alıçlı, Emin Uğur Yavuz, Engin Koca, Ercan Ata, Kozanoğlu Kozmaksan Hidrolik Pompa ve Ara Şanzıman İmalat İnşaat Oto Alım Satım Sanayi Ticaret Ltd. Şti, Efor Makine San ve Dış Tic. Ltd. Şti, Ergin Şentürk, Ertan Orbay, Diktaş Soğutma A.Ş., Eşref Yılmaz, Fahrettin Kürklü, Gürsel Özbay, Hakkı Yıldırım, Ermaksan Makine Dişli Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Halit Eryiğit, Hidromek-Hidrolik ve Mekanik Makine İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Kurban, İba Kimya San. ve Tic. A.Ş., İsmail Çelik, İsmail Gökdoğan, Kadir Doğanlar, Kadir Kapusuzoğlu, Kazım Eriş, Mikropor Mak. San. ve Tic. A.Ş. Yiğit Akü Malz. Nak. Tur. San ve Tic. A.Ş, Mehmet Akif Temelli, Mehmet Arslan, Mehmet Cahit Sırış, Mehmet Derya Güneş, Mehmet Doğanlar, Mehmet Ali Özbozkurt, Mehmet Hakkı Şanal, Mehmet Niyazi Akdaş, Mehmet Nurettin Özdebir, Mehmet Özbek, Mehmet Özkan, Mehmet Şenol Çağlayan, Mehmet Yalçındere, Mehmet Zayid Poyraz, Mete Çağlayan, Mete Özyörük, Mithat Yenigün, Murat Yakın, Myer Filtre ve Oto Yedekleri San. ve Tic. A.Ş., Hidroan Ankara Hidrolik Makine San. Tic. Ltd.Şti, Aymak Kırma Eleme Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti., Mustafa Bozkurt, Mustafa Çelikten, Mustafa Feridun Haboğlu, Serdar Plastik San. ve Tic. A.Ş., Mustafa Sözer Özel, Muzaffer Aksu, Namık Tanık, Necati Ünal, Nursel Baymaz, Nurten Nalan Alkan, Osman Koçak, Şahinler Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ömer Tanır Artukmaç, Önder Bülbüloğlu, Özgür Savaş Özüdoğru, Recep Köksal, Mehmet Renan Gökyay, Rıza Dilber, Sadık Şerefoğlu, Sait Ulusoy, Küçükpazarlı Kardeşler Kalıp ve Makine Sanayi Limited Şirketi, Serdar Aksöz, Seyit Ardıç, Şaban Demirbüken, Elsan Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alfa Döküm ve Makine İmalat İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti, Serafettin Ceceli, Tacettin Türeli, Erkunt San. A.Ş. Turan Değirmenci, Mehmet Turan Emek, Yakup Uslu, Yılmaz Kayaaslan, Yunus Ertekin, Yusuf Söylemez, Yusuf Tereyağoğlu, Zeynep Kürklü."

-"VAKFIN AMACI, GENÇLERİN MESLEK SAHİBİ OLMALARINI SAĞLAMAK"-

Ankara Sanayi Odası Eğitim Vakfı'nın amaçları arasında, vakfın eğitim hizmetlerinden yararlananları, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı Türk Milletinin, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek yer alıyor.

Gençleri verimli kişiler olarak yetiştirmek, ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek, gerekli bilgi beceri davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata hazırlamak ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak da vakıf çalışmaları ile amaçlanırken, her kademede ve özellikle teknik ve mesleki eğitim veren orta ve yüksek öğretim kurumları kurmak ve buralarda eğitim ve öğretim yaptırarak genç nesillerin çağdaş teknolojiye hakim, bilgi ve teknoloji üretebilen, uluslararası düzeyde rekabete hazır, doğaya karşı sağduyulu kişiler olarak yetiştirmek de vakfın amaçları arasında yer alıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Ayhan Bozkurt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title