Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Konaç, yaptığı yazalı açıklamada, patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 vatandaşın da yaralandığını anımsatarak, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Son zamanlarda gerek terör gerekse Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle zor günler geçirildiğini ifade eden Konaç, yaşanan tüm olayların sebebinin sadece bu topraklarda değil uluslararası plan ve projelerde olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşanan olayların ve yapılan planların hemen yanı başında, büyük tehlikenin kenarında zor bir dönemden geçtiğini belirten Konaç, "Yüz yıldır bu coğrafyada kan ve gözyaşı hiç dinmemiş, atılan fitne tohumları halen bu bölgede yaşamını devam ettirmektedir. Ne PKK terörü sadece Kürt meselesinden çıkmıştır ne de Suriye ve Irak'ta yaşananlar sadece YPG veya DAEŞ ile ilgilidir. Asıl farkına varılması gereken bu gerçektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da Ankara'da ki terör saldırısında kaybedilen askeri personel ve vatandaşlar için tarifi imkansız bir üzüntü içinde olduklarını, bugün de Diyarbakır'dan gelen acı haberle bir kez daha yıkıldıklarını belirtti.

Terörü ve ona destek verenlerin her türlüsünü lanetlediklerini ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Alçakça, kalleşçe, haince yapılan insanlık dışı saldırılarda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin, tüm vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına, şahsım ve tüm şehit ailelerimiz, gazilerimiz adına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün, şiddetin ülkemizin üzerine çöktüğü bugünlerde, ülkemizin başkentinde, Diyarbakır'da ve vatanımızın bu olaylarla karşı karşıya gelen diğer illerinde gerçekleşen terör olaylarına karşı, sağduyumuzu koruyarak terör ve şiddet ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu belirtiyor ve teröre karşı bu kararlı mücadelenin devam etmesini istiyoruz. Ayrıca terörün amacına ulaşamayacağını bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile emniyet teşkilatımıza güvenimizin tam olduğunu belirtmek istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Konaç Ali Yavuz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title