Haberler

Ankara Saldırısı Kurbanının Kayınvalidesinden Türkçe ve Kürtçe İsyan

Güncelleme:

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen'in cenazesinde kayınvalidesi Perihan Esen, Türkçe ve Kürtçe 'Yeter, bese' diyerek tepkisini dile getirdi.

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen, Fatih'te son yolculuğuna uğurlandı. Törende kayınvalidesinin Türkçe ve Kürtçe isyanı yürekleri dağladı.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE CENAZE ALANINA YÜRÜDÜLER

Fatma Esen için Fatih'te Kadınlar Pazarı'nda bulunan Siirt Eruhlular Derneği'nde tören düzenlendi. Dernek önünde toplanan kalabalık, sloganlar ve 'Barışı katleden AKP kadınlara hesap verecek' yazılı pankart eşliğinde, cenaze namazının kılınacağı Ümmü Gülsüm Camii Çivizade Mescidi'ne kadar yürüdü.

TABUTU KADINLARIN OMUZLARI ÜZERİNDE TAŞINDI

16 ve 28 yaşlarında iki çocuk annesi olan Fatma Esen'in kızı Eylem, annesinin tabutu başında uzun süre "İnanamıyorum!" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından Esen'in tabutu kadınların omuzları üzerinde dernek önüne kadar taşındı.

KAYINVALİDESİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE İSYAN ETTİ

Ağıtların yükseldiği tören sırasında, Esen'in kayınvalidesi 75 yaşındaki Perihan Esen, zafer işareti yaparak Türkçe ve Kürtçe 'Yeter, bese' diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

HDP'Lİ HÜDA KAYA: ENGEL OLMAYANLAR ŞOV YAPIYOR

Dernek önünde toplanan kalabalık Fatma Esen için saygı duruşunda bulundu. Kalabalığa hitap eden Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Ankara Garı'nın önünde bir tek polis olmadan insanlar toplanırken engel olmayanlar televizyonlarda şov yapıyorlar." diye konuştu.

CENAZESİ GAZİ MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde yeniden kadınlar tarafından omuzlara alınan Esen'in cenazesi, Saraçhane Parkı'nda bekleyen cenaze aracına kadar taşındı. Esen'in cenazesi Gazi Cemevi'nde yapılacak törenin ardından Gazi Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Esen Siirt Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ferhat kilickiran..:

Allah rahmet eglesin mekani cennet olsun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title