Haberler

Anka, 4 Şubat 2007 Pazar Gündemi

CHP: Btk İrticai Faaliyetleri Takip Etmiyor

-CHP: BTK İRTİCAİ FAALİYETLERİ TAKİP ETMİYOR

.CHP, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in başkanlık ettiği Başbakanlık Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun kamu kurumlarındaki irticai faaliyetleri takip etmediğini bildirerek, Dinçer'e istifa çağrısında bulundu.

.CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, AKP'nin 58.ve 59. hükümet dönemlerinde toplam 47 kez toplanan kurulun saptadığı irticai faaliyetlerin ve bu faaliyetler içinde olduğu belirlenen memurların sayısının kamuoyuna açıklanmasını istedi. Tandoğdu, irticai kadrolaşmaya örnek olarak, "Ordudaki 9 hastane müdürü imam. Türkiye genelindeki imam kadrolaşması derhal incelenmeli" dedi.

-SİYASETİN "FAİLİ MEÇHUL" ANKETLERİ

. Seçim yaklaşırken partileri de saran "anket" merakı doruğa ulaştı. Oy oranları konusunda parti genel merkezlerinde birbirinden ilginç sonuçları içeren anketler dolaşıyor.

-"25 YAŞ" SEÇİME GİRMEYE ENGEL DEĞİL

.Milletvekili seçilme yaşını 25'e indiren Anayasa Değişikliği TBMM yasalaşmasının ardından gündeme gelen, "genel seçimlerden 1 yıl önce yapılan kanun değişikliği uygulanamaz" tartışmalarına Bakan Çiçek ve Kuzu'dan, "Anayasal engeli yok" yorumu geldi.

-TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİNE ÖZEL KAPI

.Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı'na basın mensuplarının girişini engellemek için özel kapı sistemi yapıldı.

-GARSONUN VEFASI

.Trafik kazasında yaşamını yitiren eski Bakan Mustafa Taşar için internette taziye defteri açıldı. Mesaj yağmuruna tutulan sayfada "Tarım Bakanlığı yaptığınız dönemde garsonunuz olarak elimden çok yemek yiyip su içtiniz" diyen Murat Deniz bir de duygusal şiir kaleme aldı.

-"İŞÇİYE ZAM" HÜKÜMETİ ZORLAYACAK

.Seçimler öncesinde, Merkez Bankası'ndan sıkça "zam" uyarısı alan Hükümet ile işçi kesimi arasında zorlu bir pazarlık yaşanacak. Seçim öncesinde binlerce çalışanın beklediği kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

.Merkez Bankası, Hükümet'i işçiye zamda enflasyon hesabının iyi yapılması konusunda uyarırken, işçi kesimi ise ekonomik büyümeden pay ve enflasyon kayıplarının giderilmesini isteyecek.

.Türk-İş'te oluşturulan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu 7 Şubat'ta toplanarak, Hükümet'e sunulacak talepleri netleştirecek. İşçiler yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişen maaş artışı talep edecek.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 44.6'SI RUSYA VE ÇİN'DEN

.Türkiye geçen yılın tamamında toplam 51.8 milyar dolara ulaşan dış ticaret açığı verdi. Bunun yüzde 44.6'sına denk gelen 23.1 milyar doları Rusya ve Çin'le olan ticaretten kaynaklandı.

.Türkiye'nin Rusya'yla olan dış ticaret açığı geçen yıl 2005 yılına göre yüzde 35.5 oranında artarak 14.2 milyar dolara, Çin'le olan dış ticaret açığı da yüzde 39.9 oranında artarak 8.8 milyar dolara ulaştı.

-İNGİLTERE'DEN LOKMACI'NIN AÇILMASINA DESTEK

.İngiltere'nin Avrupa İşlerinden sorumlu Bakanı Geoff Hoon, Kıbrıslı Türk ve Rumlar arasında artan tüm temas ve güven adımlarını memnuniyetle karşıladıklarını, Ledra sokağındaki geçiş noktasının açılmasının da buna katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

-4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ

.11.00.Türk Kanser Araştırmaları Kurumu, "Yarın İçin Bugün" sloganıyla başlattığı kampanyaya, Armada Alışveriş Merkezi'nde düzenlenecek kanser konulu toplantıyla devam edecek. Toplantıya ATO Başkanı Sinan Aygün de katılacak.

-SEBZE VE MEYVE FİYATLARI İÇİN BASIN TOPLANTISI

.11.00.Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, İçkale Otel'de buğday üretimi ve alım politikalarıyla halden markete sebze-meyve fiyatlarının artışıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-EĞİTİM-İŞ BASIN TOPLANTISI

.11.00.Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, sendikanın Başkanlar Kurulu'nun milli eğitimdeki sorunlarla ilgili saptamalarını Yol İş sendikasında düzenleyeceği toplantıyla duyuracak.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title