Haberler

Serviste Unutulan Anaokulu Öğrencisini, 5 Saat Sonra Fark Ettiler

Güncelleme:

Samsun'da 4 yaşındaki anaokulu öğrencisi, servis minibüsünde unutuldu. 5 saat serviste kalan çocuk, korkudan altını ıslattı.

Samsun'un Atakum ilçesinde, anaokulu öğrencisi R.D. (4), servis minibüsünde unutuldu. 5 saat serviste kalan çocuk, okul çıkışı fark edildi. Görevliler, altını ıslatan ve titreyen R.D.'yi annesi Gülnür D.'ye teslim edip, özür diledi. Aile, görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı da olayla ilgili idari soruşturma başlattı ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay, 16 Ocak'ta, Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Fırat Özdemir Anaokulu'na giden R.D., annesi Gülnür D. tarafından öğlen saatlerinde servise bindirildi. Görevli kadın, çocuğu alarak servisle okula hareket etti. Servis okul önüne geldiğinde diğer çocuklar indirildi, iddiaya göre R.D. ise unutuldu. 5 saat serviste kalan çocuk, okul çıkışı fark edildi. Görevliler, altını ıslatan ve titreyen R.D.'yi annesi Gülnür D.'ye teslim edip, özür diledi. Aile, görevliler hakkında Denizevleri Polis Merkezi'ne başvurarak şikayetçi oldu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Serviste Unutulan Anaokulu Öğrencisini, 5 Saat Sonra Fark Ettiler

"BENDEN ÖZÜR DİLEDİLER"

Gülnur D. oğlunun serviste kilitli kaldığı süre içinde üşüdüğünü, ağladığını ve dışarı çıkmaya çalıştığını belirterek, "Ben oğlumu her zamanki saatinde servisten aldım. Teslim alırken oğlumu sürekli kucağıma alırım. Kucağıma almaya çalıştığımda, araçtaki hostes özür diledi ama ben anlam veremedim. 'Neden özür diliyor' dedim. Daha sonra şoför hemen yanıma geldi, bana 'Serviste unuttuk' deyince, ben hala inanamadım. O sırada yağmur vardı ve çocuğumun titrediğini, kucağıma aldığımda altının da ıslak olduğunu fark ettim. Hemen eve götürmek istedim. Servis şoförüne 'Neredeydi bu çocuk' dediğimde bana 'Rahat olun benim himayemdeydi, servisten dışarı hiç çıkmadı' dedi. Daha sonra olayın detayını öğrenince hemen polise gidip şikayette bulunduk. Oğlumu serviste unutmuşlar. Nasıl olur da bir çocuk serviste unutulabiliyor. Oğlumu arabada unutan servis görevlisi, şoförü ve öğretmeninden şikayetçiyim. İhmali olanlar hakkında devletimiz gereğini yapsın ki aynı olaylar tekrarlanmasın" dedi.

Serviste Unutulan Anaokulu Öğrencisini, 5 Saat Sonra Fark Ettiler

"İHMALİ OLANLAR HESABINI VERSİN"

Babaanne Ayten Aksoy ise bir ihmalin söz konusu olduğunu söyleyerek, "Bu konuda ihmali olan herkesin sonuna kadar bunun hesabını vermesini istiyoruz. Biz hemen o gece karakola ihbarda bulunduk. Yasal süreci başlattık, her ne olursa olsun bunun arkasında olacağız. Bizim çocuğumuzun şu anda sağlıklı olması bu sonucu hiç değiştirmiyor. Burada bir çocuğun hayatı söz konusu. Sonuçta ihmali olan herkes bunun hesabını vermeli. Bize göre öğretmen 'Ben sorumlu değilim' dese de onun da ihmali var. Biz çocuğumuzu okula göndermediğimiz zaman öğretmeni arayıp her seferinde bilgilendiriyoruz. Onun da çocuk yoksa bize dönmesi lazımdı. Eğer öğretmeni bize haber vermiş olsaydı, belki de o kadar saat boyunca serviste kalmazdı" diye konuştu.

Serviste Unutulan Anaokulu Öğrencisini, 5 Saat Sonra Fark Ettiler

"ÖLÜM KORKUSU OLUŞTU"

Olaydan çok etkilenen torununda ölüm korkusu oluştuğunu anlatan Ayten Aksoy, "Olaydan birkaç gün sonra yanıma gelip 'Ben aslında ölecektim ama ölmedim yaşıyorum' dedi. Serviste çok üşüdüğünü söyledi. Karne günü servis şoförü gelip torunumla konuşunca çocuk ona 'Beni bir daha serviste unutma' dedi. Şu anda belki de torunumun cenazesine ağlıyor olabilirdik. Biz bu yüzden yapılan ihmali kesinlikle affetmiyoruz. Sonuna kadar soruşturması yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

MEB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı, Samsun'da bir çocuğun anaokulu servisinde unutulmasına ilişkin idari soruşturma başlattı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

4 yaşındaki çocuk, üzerindeki şoku atmaya çalışıyor;

Serviste Unutulan Anaokulu Öğrencisini, 5 Saat Sonra Fark Ettiler

Serviste Unutulan Anaokulu Öğrencisini, 5 Saat Sonra Fark Ettiler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Atakum 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

Seren canj:

.İzmir de olduğu gibi yaz ayında olsaydı ölürdü çocuk sıcaktan havasız lık tan

13
0
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

küçük yavruya çok büyük geçmiş olsun,,annesine tesettürlü olmayı tavsiye ediyorum.

1
9
yanıtYanıtla
mühendis:

biriside işini düzgün yapsın gerizekalılar çoçuğu nasıl arabada unutuyorlar ya delireceğim o serviste unutulup ölen yavru gibimi olması lazım

9
0
yanıtYanıtla
bay frodo:

arabanın içinde çocuk nasıl unutulur ya hayret napıyo bu servisçiler anlamıyorumki okulun önüne geliyo kapıyı açıyo 2 dakka sonra kapatıp aracı terkmi ediyo insan gayri ihtiyari bi bakar arabanın içine nasıl farketmiyo

7
1
yanıtYanıtla
KADIYA SORUN:

DANGALAĞAN BİRİSİ BU ÇOCUĞU ARABADA UNUTMUŞ BU AYRI BİR VAHŞET TAMAMDA ÖĞRETMEN MÜSVEDDESİ HİÇ MERAK ETMEDİMİ BU ÇOCUK NEREDE NE OLDU DİYE ŞİMDİ BAKIN SUÇU BİR BİRLERİNİN ÜSTÜNE ATACAKLAR SERSERİ MAYINLAR GİBİ BU GİBİ SUÇLARIN SORUMLULARI ACABA NASIL CEZALANDIRILIYOR NASIL CEZA ALIYORLAR ŞAHSEN MERAK EDİYORUZ MESLEKTEN EL ÇEKTİRİLSİN SORUMLULAR YOKSA BU BASİT BİR OLAY DEĞİL SİZCEDE ÖYLE DEĞİLMİ

8
0
yanıtYanıtla
YLMN:

SERVİSİN İÇİNİ KONTROL ET BÜTÜN ÇOCUKLAFR İNMİŞ Mİ DİYE UYUYA DA KALABİLİR ÇOCUK SONUÇTA

5
0
yanıtYanıtla
Abdurrezzak:

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?. Servis hostesliği yapan kişilerin çok dikkatli olması ve servise binen çocukları koruması gerekmektedir.

4
1
yanıtYanıtla
İNSAN:

Yani ne kadar zor olabilir hostesin ya da şoförün 5 saniye arabanın içinde dolanıpta kalan var mı diye bakması ya da seslenmesi ne kadar zor yaa Allah kahretsin bu sorumsuz insanları çok şükür çocuğa bişey olmadı.

4
0
yanıtYanıtla
AYŞE:

SORUMSUZ İNSANLAR. ÖĞRETMEN SAYIM YAPMADI MI BU ÇOCUK NEDEN GELMEDİ DİYE AİLEYE TELEFON ETMEDİMİ? SERVİS GÖREVLİSİ NE İŞE YARAR AYRICA.

3
1
yanıtYanıtla
AYŞE:

BİZİM ÜLKEDE H, İÇ BİRŞEYİN DEĞERİ YOK. MALIN CANIN MİLLİ DEĞERLERİN. ÖRF ADET ANENE DOSTLUK KOMŞULUK MESLEGİN USTANIN TOPRAĞİMİZİN AKLINIZA NE GELİRSE YOK KARDEŞİM DEĞERİ YOK. HERKES Bİ HALLERDE UMURSAMAZ SAYGISIZ ANLAYIŞSIZ.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title