Haberler

Anadolu Ateşi'nden Antalya'da Coşkulu Açılış

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2014 sezonunu Antalya’da 5 bin kişilik seyirci önünde açtı.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2014 sezonunu Antalya'da 5 bin kişilik seyirci önünde açtı.

Serik Gloria Aspendos Arena'da gerçekleştirilen gösteriyi, yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin turist izledi. Sezonun ilk temsiline sanatseverler, yoğun ilgi gösterdi. Topluluk, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek, modern standartlarda bir gösteriyi izleyicilerin beğenisine sundu. Topluluğun 2 saat süren performansları seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

İki bölümden oluşan gösterinin ilk bölümünde Tanrılar Dağı, Nemrut Ateş Töreni, Ateş Irmakları, Ateş Dansları ve Hayat Ağacı dansları, Pandora, karanlığın ordusu, tutsak Prometheus, kartallar, kurtuluş, Satir, Prometheus'un dirilişi dansı, aşk üçlemesi, aydınlık günler, savaş dansları, karanlığın zaferi, oryantal dikkati çekti. İkinci bölümde ise Anadolu'dan esinlenen danslar yer aldı.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösterinin ardından yaptığı açıklama coşkulu bir seyircinin Anadolu Ateşi'ni ana vatanında izlediğini söyledi.

Seyircilerin bundan büyük keyif aldığını ifade eden Erdoğan, "Dünyanın en büyük sahnelerinden birinde oynuyoruz. Tiyatro sahnesi olarak dünyanın en büyük sahnesi burasıdır. Seyirci kapasitemiz 5 bin. Ayak alkışı da yapılabiliyor. Şahane bir başlangıç yaptık. Gösterinin içindeki yenilikler tamamında istediğimiz başarıyı yakaladık. Uçuş sisteminden yeni danslara, değişen müziklerimize kadar seyirciden güzel bir tepki aldık" dedi.

Bugün 5 bin kişiyi ağırladıklarını sezon boyunca aynı sahnede 85 temsillerinin olacağını dile getiren Erdoğan, "Bu sezon gösterinin giriş bölümünü değiştirdik. Amerika'dan özel bir uçuş sistemi dahil oldu gösteriye. Klasik Anadolu Ateşi danslarını muhafaza ettik" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Erdoğan Prometheus Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title