Haberler

ALPER Projesi Doğayı ve Yeşili Koruyacak

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin paydaşları arasında yer aldığı ALPER Konferansı, Uluslararası Gençlik Merkezi'nde yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşı olduğu Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci-Yenilik Transferi Programı kapsamında desteklenen ALPER(Yenilenebilir Enerjiler için Öğrenme Programının Adaptasyonu) Projesi'nin son toplantısı, Hasan Gemici Spor Salonu'nun yanındaki Uluslararası Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ve proje koordinatörü Kemal Aslan, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden proje yürütücüsü Aziz Güneroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Projenin son toplantısında katılımcılara çalışmaların geldiği son noktaya ilişkin bilgiler aktarıldı.

EML'DE MÜFREDAT OLUŞTURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi, İspanya, Yunanistan ve Litvanya ülkelerinin ortağı olduğu ALPER projesi kapsamında müfredatın ilimizdeki proje sorumluları belirlenmiş, ardından ilk Yenilenebilir Enerji Bölümü Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde açılmıştı. Daha sonra 12 farklı ilde 15 bölüm daha aktif olarak eğitim vermeye başladı.

GEBZE'YE YENİLENEBİLİR ENERJİ OKULU

Projenin son toplantısında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İspirli, ''Bize bu projeyi kazandıran ve emek harcayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünyamıza iyi bakmak için çevremize de iyi bakmak durumundayız. Bu bağlamda ilk Yenilenebilir Enerji Üretimi okulunu önümüzde sene Gebze ilçesine bağlı Muallimköy'de açacağız'' diyerek, açılacak ilk okulun müjdesini verdi.

YEŞİLE DOST KAYNAK

2011 ve 2013 yılları arasında farklı ülkelerde 9 kurumun bir araya gelerek geleceğin açık alanı olarak görülen ''Yenilenebilir Enerji'' sistemleri konusunda ALPER projesini oluşturdu. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde çevre ile dost enerji kaynakları kullanılıyor. Güneş enerjisini, suyun gücünü ve rüzgar enerjisini kullanarak yenilenebilir enerji kaynağı üreten ülkeler, hem ekonomik açıdan tasarruf yapıyor, hem de çevreyle dost ürünler kullanarak yeşili koruyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de, doğayı ve çevreyi korumak için yenilenebilir enerji konusunda örnek çalışmalar yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Leonardo Da Vinci Avrupa Birliği Hasan Gemici Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title