Haberler
Haberler ›› Ali Korkut ›› Biyografi

Ali Korkut Biyografisi

Ali Korkut
Doğum YeriErzurum / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1964

Ali Korkut Kimdir ?

1964 Erzurum doğumlu olup, ilk, orta ve lise eğitimimi Erzurum'da tamamladı. 1986 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Konya ilinde 'Oba Mimarlık Şehir Planlama İnşaaat Limited Şirketi'nde; Antalya Serik bölgesinin turizme yönelik imar planlaması çalışmalarında, 'Konya Maliye Binası' tasarımı, sanayi tesisleri ve konut tasarımlarında bulundu. 1988-1989 yıllarında yedek subay olarak askerlik görevimi ifa etti. 10.08.1989 yılında sözleşmeli mimar statüsünde Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü emrinde göreve başladı.

1997 yılında Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayarak "Yüksek Mimar" ünvanı almaya hak kazandı. 25.02.1994 tarihinde vekaleten, 06.08.1998 tarihinden itibaren asaleten Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'nde müdür yardımcılığı görevine atandı. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan 'Mahalli İdareler ve Mahalle Muhtarlıkları ile İhtiyar Heyeti Seçimleri'nde; Erzurum ili Ilıca İlçesi'nden Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 'Ilıca Belediye Başkanlığı' için aday adayı oldu. Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'ne 26.11.2005 tarihinden itibaren müdür olarak asaleten atandı.

Yatırımcı Kurum olan "Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü" bünyesinde, sekiz ilde (Artvin, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Iğdır) bulunan Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin Restorasyonları- Erzurum Yakutiye Medresesi- Erzurum Kalesi Restorasyonları- Erzurum Aziziye ve Mecidiye Tabyaları Restorasyonları, Kars Ani Şehri Ebulmanuçahr Camii- Selçuklu Sarayı- Boyalı Kilise- Sur Restorasyonları- Kars Müzesi ve Kültür evi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi- Ağrı Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı Restorasyonları- Ağrı Urartu Kalesi Restorasyonu, Ardahan Kalesi Restorasyonu, Bayburt Kalesi Restorasyonları- Bayburt Şehitliği Restorasyonu- Bayburt Kavallar Evi Restorasyonu- Erzincan Kale Kapı- Erzincan Kemah Kalesi Restorasyonu gibi 418 proje ve uygulama işlerinde tarihi anıtların; bakım, onarım, restorasyon ve projelendirme ile birlikte bütün bu işlerin ihale öncesi, ihale sonrası çalışmaların yürütülmesi, kontrollük, kontrol amirliği, tahakkuk memurluğu ve ita amirliği görevlerinde bulundu.

İtalyan IS.I.M. (Istituo Internazionale del Marmo) tarafından düzenlenen tarihi eserlerde restorasyon ve konservasyon konulu eğitimde, 18-25 Mart 2007 tarihleri arasında, İtalya'nın dokuz şehrinde süren restorasyon kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanan KOBi ve Yeni Girişimci Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında 10-12 Mart 2007 tarihlerinde düzenlenen Proje Döngü Yönetimi PCM eğitimi programına katıldı.

Uzmanlık alanımın tarihi eserlerin restorasyonu ve çevre düzenlemesi olması, şehircilik açısından önemli deneyimlere sahip olmasını sağlamıştır. Yakutiye İlçesinin Taşınmaz Kültür Varlığı açısından oldukça zengin, ancak büyük bölümünün yapı gurupları tarafından adeta istila edilerek kaderine terk edilmesi, şehir merkezinin büyük bölümünün toprak evlerden oluşması görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Modern şehircilik anlayışı ışığında Kentsel Dönüşüm Planmasıyla şehir merkezinin yaşanabilir konuma getirilmesi ve tarihi eserlerimizin etraflarının yapı guruplarından arındırılarak peyzaj düzenlemesi ile gün yüzüne çıkarılabilmesi düşüncesi Ak Parti'den Yakutiye İlçesi Belediye Başkanlığı'na talip olmasına neden olmuştur.

Evli ve üç çocuk babasıyım. Eşim Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi (Doç. Dr.) olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

title