Haberler

Ali Ağaoğlu: "Getirilen Teşviklerin Gayrimenkul Sektörüne Olumlu Katkısı Olacak"

- Ali Ağaoğlu : "Getirilen Teşviklerin Gayrimenkul Sektörüne Olumlu Katkısı Olacak"

BURSA - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, grubun geleneksel Uludağ buluşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ali Ağaoğlu: "Getirilen teşviklerin ve vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı olacak "dedi.

Ağaoğlu, hafta sonu Uludağ'da gerçekleştirilen organizasyonda turizm merkezi olarak Uludağ'ın sorunları ve grubun turizm, gayrimenkul, sanayi ve enerji alanlarındaki yatırımları hakkında bilgi verdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'da My Mountain Otel'de 'Geleneksel Basın Buluşması'nda gazetecilerle bir araya geldi. Ağaoğlu, " Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerde Türkiye için geç kalındı. Batıdaki ülkelerin çoğu yabancıya mülk satarak kaynak sağlıyor ve ülkeyi kalkındırıyor "dedi.

Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: " Londra'nın yüzde 16'sı yabancıların. Buradaki malı yabancılara satarak ülkede yüzde 100 kalan bir kaynak yaratıyorsunuz. Ülkenin en büyük sorunu cari açık. Dövizin de en kalıcı olduğu alan yabancıya konut satışı. Getirilen teşviklerin ve vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı olacak. Yabancıya KDV istisnası getirildi. Bunlar Dünyada uygulanan modellerdi. Türkiye'ye gelmesi geçte olsa da son derece isabetli oldu. Önümüzdeki günlerde de daha olumlu dönüşler alacağımıza inanıyorum. Yurt dışı ziyaretlerimizde bunların yansımalarını görüyoruz. Yabancılar yatırım yapmak için istekliler ancak istikrar yatırımcılar için önemli" diye konuştu.

Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: " Orta Doğu ve Körfez ülkelerine yaptıkları ziyarette 400'ün üzerinde iş adamı ile konuştuk. Türkiye'ye yatırım yapma konusunda istekli olduklarını gördük. Ben ileri ki yıllarda Türkiye'ye Orta Doğu'dan gelecek sermayenin çok daha artacağına inanıyorum."

Orman kanunu ile turizm yönetilemez

Ali Ağaoğlu, "Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden Uludağ'da sorunlar yaşanıyor. Uludağ için "kayak merkezi" deniliyor ancak birinci bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı. Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Palandöken ve Erciyes'e devletin çok güzel yatırımları oldu. Biz Ağaoğlu olarak bugüne kadar Uludağ'a 100 milyon dolar yatırım yaptık. Birinci bölgede oteller boş şimdi köpekler cirit atıyor. Uludağ'ın durumu ortada. Bu işin bir de sosyal boyutu var. Bugün gerçekten Uludağ'ın eteklerinde bir sürü köy var. Gidin o köylere Doğu'daki köylerden çok daha geri durumda. Otelimizde çalışan insanların yüzde 60'ı, yüzde 70'i civardaki köylerdendi. Burası civar köylerde çalışan insanlara iş ve AŞ kapısı. Uludağ'ı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kanunu ile idare edersen olmaz."

Gayrimenkul sertifikası tasarruf için önemli

Ağaoğlu, "Konut finansmanında ürün çeşitliliği maalesef bulunmuyor. Türkiye'nin tasarruf oranı düşük. Bu sertifika insanları tasarrufa yönlendiren, belli bir miktara gelince de yatırıma dönüşecek bir ürün. Sadece konut sektörü açısından değil genel ekonomi açısından da son derece önemli. Tasarruf miktarını da artıracak" dedi.

Finans Merkezi'nde teşvikleri bekliyoruz

Ali Ağaoğlu, "Bu sene belediyede ki engelleri aşabilirsek 4 yeni projeye başlayacağız. Arazi stokumuz fazla. Aynı zamanda İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin yapımı devam ediyor. Şu anda Türkiye dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi. Ancak küresel finans merkezleri endeksine göre 45'inci sıradayız. İFM bence çok stratejik ve iyi bir karar. Ancak biraz gecikti. İlk olarak hedef 2017'ydi fakat şu anda 2021. Orada alt yapıyı biz yaptık. Binalarımızın kabaları bitti. Oraya yatırımımız çok fazla. Kamu bankalarının yapımı biraz gecikti ancak son dönemde ciddi bir atağa geçildi. Kamu bankalarının yapımı hızlandı. Şimdi yasal düzenlemelerin de yapılması lazım. Bu konuda hükümette ciddi bir gayret ve istek var. Ancak araya giren referandum gibi konular nedeniyle yasal düzenlemeler gecikti ama ben yakında yapılacağını düşünüyorum.

Yurtdışında ve Anadolu da yatırım düşünüyoruz

Ağaoğlu, " Ağaoğlu markasını yurt dışına taşıma düşüncemiz var. Ortadoğu'dan ve Asya'dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu konuda ciddi araştırma yapıyoruz. Bu durumun sene sonunda netleşeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Anadolu'da yatırım yapacaklarını belirten Ağaoğlu, " Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Oflu olduğum için ilk projeyi memleketim olan Trabzon'da yapmayı istiyorum" dedi. Üniversite projesine ilişkin arazilerinin hazır olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, " 2018'e yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yerleşkelerin birisi Ataşehir'de diğeri de Maslak'ta olacak" diye ekledi.

(BA- ÖY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ağaoğlu Şirketler Grubu Ali Ağaoğlu Türkiye Uludağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title