Haberler

Albay Akkurt, Görev Arkadaşlarını Kurtaran Çavuşunun Mezarında Duygulandı

Güncelleme:

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle şehitliği ziyaret eden Albay Orhan Akkurt, dua etmek için geldiği mezarın birlikte görev yaptığı askeri olan Uzman Çavuş Kürşad Can'a ait olduğunu görünce duygu dolu anlar yaşadı.

"BENİM TABURUMDA UZMAN ÇAVUŞTU"

İskenderun'da Şehitliğindeki törene Kaymakam H. Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Albay Orhan Akkurt ile protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı. Protokol üyeleri edilen duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Bu sırada Albay Orhan Akkurt, 2009 yılında Gabar'da mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kürşad Can'ın mezarını görünce, "Benim Taburumda uzman çavuştu"dedi. Konuşmakta güçlük çeken Albay, askeri için dua etti.

GÖREV ARKADAŞLARINI KURTARDI

Uzman Çavuş Kürşad Can, 2009 yılında Şırnak'ta tuzaklanan terörist mayınını fark edince arkasındaki silah arkadaşlarını uyarıp geri çekilmelerini söylemiş, arkadaşlarının hayatını kurtarırken kendisi kahramanca şehit olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Özyiğit İskenderun Çanakkale Politika Güncel Haberler

title