Haberler

AK Parti'den istifa eden Yeneroğlu'ndan "güçbirliği" çıkışı: Güçlü birliktelikler içerisinde hareket etmek gerek

Güncelleme:

AK Parti'den istifa ettikten sonra Davutoğlu ya da Babacan'ın partisine katılacağı iddia edilen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan "güçbirliği" çıkışı geldi. Yeneroğlu, "Güçlü birliktelikler içerisinde hareket etmek gerek Ben buna inanan birisiyim." dedi.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski başbakan yardımcısı Ali Babacan Aralık ayı içerisinde partilerini kuracak. Kulislerde Yeneroğlu'nun Davutoğlu ya da Babacan hareketine katılacağı iddiaları konuşuluyor.

Davutoğlu ya da Babacan'ın partisine katılacağı iddialarına ilişkin Mustafa Yeneroğlu'nun yakın çevresine şu yorumu yaptığı öğrenildi:

"Şu anda o konular erken konular. Önümüzü görelim. Sürece bağlı. Bağımsız olmak sonuçta belli bir yere kadar bir şey yapabilirsiniz. Güç birliği yapmak gerekiyor. Ben buna inanan birisiyim. Bir insan MKYK üyeliğinden istifa ediyorsa sonuçta herhalde çok somut gerekçeleri vardır ve artık kabul edilemeyecek bir noktada bir sürecin evrildiğini görüyordur ve bunun karşısına geçiyordur. Dolayısıyla bunun karşısına da tek başına geçmek bana göre haksızlık olur. Bir bütünlük içerisinde hareket edeceğim.

"ÇABALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ GEREK"

Türkiye'de içinde bulunduğumuz ortamda gerçekten bir güç birliği yapılmasının zorunlu olduğunu düşünenlerdenim. Net bir gündem var. Bu gündem karşısında da hukukun üstünlüğüne inanan, Türkiye'ye tekrar demokratik ilkeleri burada tekrar hakim kılma amacıyla yola çıkan mutlaka sayısız insan olacaktır. Çabaların birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da şu parti bu parti diye düşünmüyorum. Bir bağımsız milletvekilinin imkanı da kısıtlı. Dolayısıyla da Meclis bünyesinde de daha güçlü birliktelikler içerisinde hareket etmek gerekiyor. Bunu dikkate alarak bir süreci belirleyeceğiz."

Edinilen bilgiye göre Yeneroğlu'nun, "Ben kadro hareketi dışında bir yerde olmam bundan sonra" dediği öğrenildi. Kulislerde Davutoğlu ve Babacan'ın kuracağı partilerinin bir süre sonra "ittifak" şeklinde "güç birliği" yapabileceği konuşuluyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Milletvekili Ali Babacan Haberler

500

Yorumlar (1)

AbdoMobil-IOS:

Bu zatın gördüğü şeyler var ülke hızla savruluyor.Ne yazık ki egoları için her şeyi göze alan bir hasta topluluğun güdümündeyiz.Bu,başta kendileri,ülke ve toplum için onarımı mümkün olmayan sonuçlar doğurur.Aklınızı ve gözünüzü perdeleyen olumsuzlukları yıkın.Toplumun tamamını kucaklayın.Yanlışlardan dönün. Gurur meselesi yapıp yanlışta ısrar etmeyin.Kötüye gidiyoruz. Hem de telafi edilemeyecek kadar kötü.Ey insanoğlu bin düşün bir yap.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title