Haberler

Ahmet Türk'e soruldu: Mansur Yavaş aday olursa Kürtler oy verir mi?

Güncelleme:

Türkiye siyasetinde uzun yıllar Kürtlerin önemli bir temsilcisi olan eski HDP milletvekili ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Independent Türkçe'den Faik Bulut'a konuşan Ahmet Türk'e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Kürtlerin desteğin alıp alamayacağı sorusu yöneltildi. Türk, bu soruya "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" yanıtını verdi.

DİKKAT ÇEKEN İMAMOĞLU YORUMU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Türk, "İyidir, hoştur, lakin başkan seçildikten sonra gittiği Diyarbakır'da bölge halkına seslendiği konuşmalarıyla son Rize konuşması arasında dağlar kadar fark var. Bu tür çift dil kullanmanın hangisi doğru?" diye sordu.

"BU GİDİŞLE HDP'Yİ KAPATIRLAR"

HDP'nin kapatılması konusuna da değinen Türk, "Bu gidişle HPD'yi kapatacaklar gibi bir gözlemim var. Yargıçların terkibi ve tutumları bunu gösteriyor. Esasen AKP iktidarının son yıllarında hukuk çürüdü. Çünkü toplum ve insan çürütüldü. Bakınız Millet Meclisi'ne! Öyle bir husumet, kin ve düşmanlık ortamı yaratıldı ki, milletvekilleri, birbirlerini imha edilmesi gereken düşmanlar olarak görüyorlar. Bırakın rakip ve muhalif partilerden politikacıları, AKP içinde bile artık kliklere ayrılmış, birbiriyle kavgalı menfaatçi ve rantiyeci kesimler var. Her biri, diğerlerini tasfiye etmekle uğraşıyor." dedi.

"KÜRTLER OLMADAN MİLLET İTTİFAKI KAZANAMAZ"

Oy aritmetiğiyle ilgili değerlendirmeler de yapan Ahmet Türk, "Kürtler olmadan, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanamayacağı açıktır. 5 Bu dinamik salt sandığa gitmek için değil, mevcut iktidar sonrasında hayatın her alanına aktif katkıda bulunmak için de gereklidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Millet İttifakı Ekrem İmamoğlu Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
500

Yorumlar (66)

Halis Aslan:

Kürdüm oy veririm Ahmet efendi.kendi adına konuş

348
283
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

Bende diyarbakirli yim benden zerre oy alamaz

yanıt231
yanıt272
Bahattin Turan:

Kusura bakma seni unutmuş.. yoksa bir oy alır diyecekti bu kesin... Ahmet Türk kimdir sorusuna gelince... Kürtler arasında çok sevilen ve sayılan bir beyefendidir.. sen tanimazsın.. araştırma yap ondan sonra yorum yap

yanıt15
yanıt17
Hakan Kara:

Benim oyumda mansur yavasa kurt degilim ama ediden yetmise herkesten oy alir

247
235
yanıtYanıtla
Erhan Ka:

Gördüğüm kadarıyla yarı yarıya fikir ayrılıgı var begenilere bakarsak yoruma demekki teorin çöp

yanıt8
yanıt2
Smgoll Sim:

Ben Kürt olarak asıl Ahmet Türk gibilerine oy vermem. Kendinizi ne sanıyorsunuz ki Kürtler Kendi kararlarını size sorarak mı verecek...

316
89
yanıtYanıtla
Gd Ush:

Kürdüm ve oy vereceğim, çünkü ülkeyi daha iyi bir duruma getireceğini düşünüyorum. Kendi adıma konuşuyorum, benim gözümde ırkın, doğduğu yerin hiç bir önemi yoktur. İçinde merhamet olan naif bir insan benim için iyidir ve hangi dinden, ırktan olursa olsun hakeden başa gelmelidir.

284
88
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

Ankarayi uçurdu sıra türkiye de degilmi:)

yanıt82
yanıt81
Umit Cetin:

ya kürtler oy versene ne olur oy vermese ne olur karadeniz marmara iç anadolu bizde gerisi zaten gelir cumhurbaşkanımız değişmez

88
276
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

O zaman İstanbul seçimlerinde imamoğluna oy toplamak için yalvarmayacaktiniz:)

yanıt90
yanıt34
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title