Haberler

Ahmet Şafak, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Ahmet Şafak, Kral TV ve Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet'in Gezegeni'ne konuk oldu.

Gezegen Mehmet'in sorularını içtenlikle yanıtlayan Ahmet Şafak, sevilen eserlerini de canlı olarak seslendirdi.

Gezegen Mehmet, Fatih Kısaparmak'ın konuk olduğu programı Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan tüm asker ve emniyet güçlerine armağan etti. Gezegen Mehmet ayrıca, programda yaptığı canlı telefon bağlantılarını da sadece asker ve asker yakınlarıyla gerçekleştirdi.

"Türkülerimizin üzerine dualarımızı koyup, Afrin'de bulunan askerlerimize gönderiyoruz"

Gezegen Mehmet'in programı ve programda söylenen türküleri Afrin'de bulunan Türk askerlerine armağan etmesi üzerine Ahmet Şafak da duygularını dile getirdi. Ahmet Şafak, "Türkülerimizin üzerine dualarımızı koyup, Afrin'de bulunan askerlerimize gönderiyoruz. Bu akşam önemli. Regaip'in anlamı aslında ihsan ve ikram. Rabbimizin ihsanı ve ikramı demek, dolayısıyla böyle bir akşamda Rabbim bize birliğimizi, beraberliğimizi, devletimizin dirliğini daha güçlü bir şekilde ihsan etsin" dedi.

"9 Mayıs'ta 20. sanat yılımı kutladığım bir gecemiz olacak"

Ahmet Şafak programda müzikal kariyerinin bu sene 20. yılını kutlayacağını ve 9 Mayıs'ta 20. sanat yılını kutlayacağı bir gece düzenleyeceklerini söyledi.

"Bu şarkının ilhamını bir Mehmet'imiz verdi"

Ahmet Şafak, programda "Beklemesinler" şarkısının hikayesini de anlattı. "Beklemesinler " şarkısının çok güzel bir hikayesi olduğunu söyleyen Ahmet Şafak, " Bir askerimize tankın üzerinde mikrofon uzatılarak 'nereye gidiyorsunuz?' diye sorulması üzerine asker 'Kızıl Elma'ya' diyor. 'Ailene ne söyleyeceksin?' diye sorduklarında ise, 'Beklemesinler' cevabını veriyor. Bu hikayeden doğan bir şarkı.." dedi. Bu şarkının ilhamını bir Mehmet'in verdiğini söyleyen Ahmet Şafak, askerin gerçek isminin de Mehmet olduğunu belirtti. Şafak, "Konser için Amasya'ya giderken çok değerli bir evladımız bana 'Ben senin o şarkına ilham veren Mehmet'im' diye yazdı ve gözlerim doldu... 'Amasya'ya gidiyorum, konserde senin şarkını söyleyeceğim' cevabını verdim. İlk kez de orada söyledim. Biz ilhamımızı milletimizden, sosyal olaylardan alıyoruz. İlhamı onlardan alıyorum ve onların, o kahramanlıklarına yol arkadaşı olan şarkılar yapıyorum" dedi.

"Afrin harekatı başlayınca Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konserimi erteledim."

Ahmet Şafak, Afrin harekatı başladığı için konserini iptal etmesinin nedenlerini ise "Ben şarkılarımızı bir sorumluluk duygusuyla yapıyorum. Şarkılarımızın kelimelerine, mısralara, ezgilere özel dikkat eden bir tarzım vardır. Bizim şarkılarımız, ilham almış olduğumuz milletimizin, hassasiyetlerinin prizması gibidir. Onlara çok dikkat ederim. O yüzden Afrin Harekatı başlayınca Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konserimi erteledim" sözleriyle açıkladı. Kendisine bizzat bununla ilgili mesajlar geldiğini söyleyen Ahmet Şafak, mesajların Afrin'den geldiğini de belirtti. "Yiğitlerimiz senin şarkılarınla savaşa gidiyorlar, sen konser mi vereceksin" diye mesajlar aldığını belirten Ahmet Şafak, bundan dolayı çok rahatsız olduğunu ve ertelediğini söyledi. Şafak, "Konseri erteleyince 'Biz düğüne gidermiş gibi gidiyoruz, Allah'ın izniyle, bayrağımızı orada dikeceğiz. Sen rahat ol' gibi mesajlar gelince, Polat Yağcı'ya durumu anlattım. 'Biz bu konserimizi yapalım' dedim ve 9 Mayıs'a karar kıldık" dedi.

"Milli duygularımın ön plana çıkmasında ve sanatımla yansıtmamın sebebi olan şey..."

Ahmet Şafak, programda milli duygularının ve milletin hassasiyetlerine duyarlı olmasının ve bunu sanatına yansıtmasının sebeplerini de açıkladı. Şafak, "Ben İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Ben Hürriyet mahallesinin çocuğuyum. Bizim yetiştiğimiz dönemde hala bahçeli evler vardı. Komşuluğu çok iyi biliriz. Böyle bir kültürden yetiştim ve Cem Karaca, Barış Manço dinleyerek büyüdüm. Böyle bir kültürden geldiğim için milli duygularım ve milletin hassasiyetlerine duyarlı olmamın ve sanatımla yansıtmamın sebebi budur" dedi.

"Vay Delikanlı Gönlüm" şarkısını bu milletin bütün evlatları okuyabilir"

2008'de yaptığı "Vay Delikanlı Gönlüm" şarkısı bir coverla farklı bir kesime ulaşan Ahmet Şafak konuyla ilgili düşüncelerini de programda dile getirdi. "Rabbim bana şarkı yapma yeteneği verdi. Yapıyor ve kendi tarzımda söylüyorum" diyen Ahmet Şafak, şarkılarını , milletimizin bütün evlatlarının söyleyebileceğini ve bunun kendisini çok mutlu edeceğini belirtti.

"Bu şarkıyı bestelediğinde, geçmişle gelecek arasında bir müzikal köprü kurmak istedim"

Gezegen Mehmet'in programda "Vay Delikanlı Gönlüm" şarkısının hikayesini sorması üzerine Ahmet Şafak, eseri 2008 yılında hazırladığını söyledi. Şafak, "Azerbaycan'a o sıralarda çok gidip gelirdim. Bu şarkıyı Azerbaycan'da yaptım. Şarkının sözlerine dikkat ederseniz içinde bizim şuur altımızda, bizim masal geleneğimizde, hikaye geleneğimizde yerini alan aşklar var. Kerem – Aslı, Ferhat – Şirin, Mecnun - Leyla, Tahir – Zühre var. Bunları içinde barındıran bir şarkı" dedi. Bu şarkıyı bestelediğinde, geçmişle gelecek arasında bir müzikal köprü kurmak istediğini belirten Ahmet Şafak, bu nedenle şarkıya klip çekmediğini söyledi. Şafak, "Şarkıya albümümde yer verdim ama klip çekmedim. Veysel kardeşim, şarkıyı söylemeden yıllar önce de bu şarkıda bir şeyler vardı... Parlamaya başlamıştı. Konserlerde, bu şarkıyı repertuara almazken bile dinleyenlerim istemeye başlamışlardı. Bu günlerde de bu ilgi "Olsun" şarkısının üzerine gidiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Kısaparmak Ahmet Şafak Amasya Afrin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title