Haberler

Ahmet Berat Çonkar Biyografisi

Ahmet Berat Çonkar
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi13.08.1976

Ahmet Berat Çonkar Kimdir ?

13 Ağustos 1976'da Ankara'da doğdu. Baba adı İsmet, anne adı Leyla'dır. İşletmeci; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. ABD Miami Üniversitesinde İşletme yüksek lisansı yaptı. Aynı üniversiteden Uluslararası İşletme Yönetimi sertifikası aldı.

American Express firmasında çeşitli görevlerde bulundu. Ekonomi ve Dış Politika alanında Başbakan Danışmanı olarak görev yaptı. TBMM Başkanının Dışişleri Danışmanlığı görevini yürüttü.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı olarak görev yaptı.

25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 26. Dönemde de İstanbul Milletvekili seçilen Çonkar, AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı olarak görev yaptı.
27. Dönemde yeniden İstanbul Milletvekili seçilen Çonkar, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı olarak görev yaptı.
Ahmet Berat Çonkar son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde İspanyolca bilen Çonkar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

title