Haberler

Afyonkarahisar Şehidinin Ailesi Karara Tepkili

Afyonkarahisar şehidinin ailesi karara tepkili

Adanalı şehidin ailesi duruşma kararını, şehidin 5 yaşındaki kızının doğum gününde öğrendi

Şehit babası Celil Tosun, 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin davada verilen cezaya tepki gösterdi

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin dava sonuçlanırken, şehit yakınları verilen cezayı az bulduklarını belirttiler.

Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlası 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'na bağlı 32 numaralı 'iglo' tipi cephanelik depo patlamasıyla ilgili davaya, Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. duruşma ile devam edildi. "Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçlaması ile açılan davada 5 Eylül 2012 yılında Afyonkahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat depo patlamasına ilişkin emekli Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran 13 yıl 4'er ay, eski Üsteğmen Tuncay Aydın ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma salonunda bir şehit annesinin fenalık geçirmesi sonucu, 112 Acil Servis ekipleri anneyi ambulansa alarak müdahale etti.

Duruşma sonrası Afyonkarahisar Adliyesi önünde basın açıklamasında bulunan şehit ailelerinin avukatı Sevgin Karaca, daha fazla ceza verilmesini istediklerini, ancak 5,5-6 yılın sonunda adil bir karar olduğunu dile getirdi. Karaca, "6 yıl süren dava bugün neticeye erdi. Sanıklar Veysel için 13 yıl 4 ay, yine Ali Duran için 13 yıl 4 ay hükümle birlikte hükmen tutuklanmasına karar verdiler. Diğer Tuncay Aydın için 6 yıl 8 ay onu da adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı hükmen tutukluluk kararının reddine karar verildi. Daha fazla ceza verilmesini isterdik, ama yine de 5,5-6 yıl sonunda adil bir karar oldu diyebilirim benim kendi açımdan" diye konuştu.

"Esas cezayı bunlara Allah verecek"

Şehit babası Haydar Düger, verilen cezanın kendilerini tatmin etmediğini belirterek, "5,5 yıldır sürüncemede olan mahkeme bugün bitti. Tabi ki verilen cezaya tatmin olduk mu? Olmadık. Ama en azından mahkeme bitti. Çünkü şehit aileleri olaraktan hem Eskişehir'de, hem Afyon'a gidip gele usandık. Hatta biraz öncede bir şehit annemizin sinirleri boşaldı. Üzüldük hep beraber. Esas cezayı bunlara Allah verecek. Zaten onların hiç biri yattıkları yerde yatamıyorlar" dedi.

"Adalet Mülkün Temelidir" derler ama geç gelen adalettir bu"

Adaletin geç tecelli ettiğini ifade eden bir başka şehit babası Ali Taştan ise "Adalet Mülkün Temelidir" derler ama geç gelen adalettir bu. Geç de olsa içimiz rahat edecek mi? etmeyecek, ama bundan sonra görev yapan askerlerimiz, polislerimiz ve devlet içinde memurumuz, işçimiz için bir ön karar olduğuna inanıyorum. Bu kararın hiçbir zaman bozulmamasını istiyorum. 'iyi hali' diye hakime bırakılıyor, iyi hali diye bir şey yoktur bu işin. Ben anne-baba olarak 5 senedir, 6 senedir mahkemelere gelirken, sanıklar niye gelmedi? Hala daha yoklar, yine yoklar bugün. Biz anne-baba olarak içimiz rahat mı? Hayır değil. Çünkü bizler birer evlat verdik. Evlatlarımızın hukuku, kuralı, ahlakı içinde verilen bir yargılama değil bu. Hiç yoktan yine iyi diye düşünüyorum. Bu kararın düşürülmemesini istiyorum, hatta yükseltilmesini isterdim. Çünkü ibretlik olmasını isterdim. Rahatlıkla evime dönebilecek miyim? Dönemeyeceğim. Çünkü hala huzursuzum" diye konuştu.

"Buradaki maşaları değil, katilleri istiyoruz, oğullarımın katillerini istiyoruz"

25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan mühimmat deposu patlamasının ardında başka kişilerin de olduğunu önü süren ve mücadeleye devam edeceklerini aktaran şehit basası Zekai Fırat Dügerşu ifadelere er verdi:

"Bugün burada bir sonuç alınmıştır, ancak ben bunu devletin ve yürütmenin ayıbı olarak görüyorum. 25 kişinin şehit olduğu yerde hiçbir araştırma yapılmamış, hiçbir şey incelenmeden böyle bir karar verilmiştir. Ne bizim vermiş olduğumuz dilekçelere cevap verilmiştir. Bu olayın FETÖ ile ilişkisi var mıdır,yok mudur? Yoksa başka bir tarafla ilgisi var mıdır,yok mudur? Terör müdürü, sabotaj mıdır? Hiçbir şey incelenmeden bugünkü sivil yargı böyle bir karar vermiştir. Bu bizi belirli oranda mutlu etmiştir. Ceza alanlar piyon değilse buna gönlümüz bu şekilde razı olacaktır ama ben olayın kesinlikle bir sabotaj, bir terör olduğuna inananların başında geliyorum. O yüzden bu karar ancak saygı duyuyorum. Yapacak bir şey yok. Bundan sonra mücadelemize devam edeceğiz. İstinat Mahkemesi'ne de gideceğiz. Temize de gideceğiz. Bir gerçek katiller istiyoruz, buradaki maşaları değil, katilleri istiyoruz, oğullarımın katillerini istiyoruz biz."

"TBBM'de araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunacağız"

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da dosyanın yeniden açılarak, tüm yönleriyle ele alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önerge teklifinde bulunacağını kaydetti. Milletvekili Köksel, "6 yıldır süren, Eskişehir'de başlayıp Afyonkarahisar'da sonuçlanan bir davaya tanıklık ettik. Her zaman söylüyorum; geç gelen adalet aslında bir anlamda zulümdür. 6 yıldır aileler evlatlarının acılarını her duruşmada bir kez daha derinden hissettiler, o olayı yeniden yaşadılar. ve bugün karara çıktı dosya fakat tabi adaletin vermiş olduğu karar. Bu kararın üzerine çok konuşmak, çok yorum yapmak pek doğru değil ama dosyanın tüm yönleriyle bu olayın aslında daha ayrıntılı bir şekilde incelenmesi, araştırılması gerektiği kanaatindeyiz. Ki aileler de bu konuda aynı fikirdeler. Önümüzdeki günlerde bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde de bir araştırma komisyonu kurularak bu dosyanın yeniden açılarak, tüm yönleriyle ele alınması için önerge teklifinde bulunacağız. Konunun takipçisi olacağız, çünkü dosyada diğer kusurlularla ilgilide Cumhuriyet Saygıcılığından suç duyurusunda bulunulmasını talep etti mahkeme. Bununda takipçisi olacağız. Ailelerimizle birlikte bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Özbay Tuncay Aydın Ali Duran Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title