Haberler

Adanalılar, belediyenin koronavirüse karşı önlem almamasına tepki gösteriyor

Güncelleme:

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Adana'da özel halk otobüsü ve minibüslerde önlem alınmaması vatandaşların tepkisini çekti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Adanalılar ise şehirdeki toplu taşıma araçlarında hijyen hassasiyetinin görülmemesinden dolayı tepkili.

Çin'de ortaya çıkan ve İran, İtalya'yı da büyük ölçüde etkileyen koronavirüste ilk vaka Türkiye'de de tespit edildi. Birçok belediye dezenfekte işlemlerini artırırken bazı belediyeler ise henüz önlem almış değil.

ADANALILAR TEPKİLİ

Adana'da vatandaşlar, özel halk otobüsleri, minibüsler ve pek çok durakta önlem alınmamasına tepki gösterdi. Otobüsünde koronavirüse karşı özel dezenfekte çalışması yapmadıklarını dile getiren şoför Ahmet Selim, kendilerince temizlik yaparak önlem almaya çalıştıklarını kaydetti. Sık sık ıslak mendil kullandığını ve otobüsü akşamları yıkadığını anlatan Selim, 'Maske taksak insanlar yanlış anlayacak. Hapşururken, öksürürken dikkat ediyoruz, tokalaşmamaya çalışıyoruz. En kısa zamanda bu virüse özel dezenfekte çalışmamız başlayacak" dedi.

Çukurova Üniversitesi öğrencisi Kongo Cumhuriyeti vatandaşı İsmail Trauri ise toplum olarak bu virüse karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekerek, "Hayatta en önemli şey sağlık. Öğrenci olduğumuz için her zaman otobüslere biniyoruz ama sürekli ellerimizi yıkıyoruz" diye konuştu.

"OTOBÜSLER ÇOK KALABALIK"

Öğrenci Hale Vatansever de pek çok otobüste ve duraklarda virüse karşı dezenfekte sistemi bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "İnsanlar yeterince dikkat etmiyorlar. En basiti, hapşurduğumuz zaman ağzımızı elimizle değil kolumuzla kapatmamız lazım ama dolmuşta bir sürü insan görüyorum ulu orta hapşuruyorlar, kapatmıyorlar. Otobüsler de çok kalabalık, tıkış tıkış. Virüs olsa yayılması çok müsait. Televizyonda görmüştüm, bazı yerlerde değişik dezenfektanlarla dezenfekte yapılıyor. Adana'da da o şekilde yapabilirler bence. Kesinlikle duraklarda da olmasını isterim."

İbrahim Oğraş ise belediyelerin tek başına önlem almasıyla salgınların önlenmeyeceğini belirterek, vatandaşların da mutlaka hijyen kurallarına uyması gerektiğini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

500

Yorumlar (11)

Ad:

ÖNLEM ALINMAMIŞ MIŞ !!!!!!!!!! DEVLETİN KASASINDA PARAMI KALDI ÖNLEM ALSINLAR HEPSİ SURİYELİLERE GİTTİ BİRDE HANİ AVRUPAYA GİDİYORDU BUNLAR YEDİ MİLYON HALA BURDA VE RAHATLAR TABİ SU BEDAVA ELEKTİRİK BEDAVA EV DE OTURMA HASTANE BEDAVA BUNLAR YÜZÜNDEN ÖLECEZ

1
1
yanıtYanıtla
Islah olmaz bir yer Adana.:

Gerek yok belediye nereyi temizlesin Adanaya yıllar önce vürüs bulaşmış iflah olmaz biryer

1
0
yanıtYanıtla
Hanginiz doğru:

Zırt

yanıt0
yanıt0
nkk:

adanaya birsey olmaz virus virusa bulasmaz,

1
0
yanıtYanıtla
BİZDEKİ VİRÜSÜN ADI NKK:

APDAL

yanıt0
yanıt0
Eren:

Ana caddeler mümkün olan sokak yolları günün belirli saatlerinde arazözlerle dezenfekte edilmesi toplu taşıma araçlarının hijyenik temizliği oldukça önemarzediyor. İnşallah salgından etkilenmez ülkemiz kişisel hijyen beslenmemizede dikkat edelim çünkü vücut dirençli yapıda olmalıdır. Sarımsak toz veya yaprak kekik zeytinyağı trunnç suyu alternatifi trunçgiller özellikle lahana turşusu tüketiminde grip hafif geçirilebiliyor gribide hafife almayınız.

0
1
yanıtYanıtla
metin:

yapma ya ne kadar bilmişsin sen seni dünya sağlık örgütüne asbaşkan yapmak lazım sanki yaz neslezinden korunma vakası sen ne anlatıyon be kardeş

yanıt1
yanıt0
Abdurrezzak:

İzmir Büyük Şehir Belediyesi neler yapıyor. Halkımızı bilinçlendirmek gerekiyor.

0
1
yanıtYanıtla
King 01:

Sizin adanayla derdiniz ne kuyruk aciniz var sanirim

0
0
yanıtYanıtla
önlemi sen alacaksın...:

otobüslerde ne önlem alınacak. . . sen kendi önlemini alacaksın. . gideceksin maskeni tak. . toplu yerlerden uzak dur. . . hatta her vakit abdest al. . . bir abdestle 2-3 vakit namaz kılma artık her vakit abdest al. . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title