Haberler

Adana - 'Çekirdekli Kırmızı Üzüm Ekstresi' ile Kanser Tedavisine Destek

'Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi' ile kanser tedavisine destek ÇUKUROVA Üniversitesi'nden bilim adamları ile işbirliği içerisinde çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi üreten Hasan Tepgeç, kanser tedavisi sırasında da yararları kanıtlanan bu ürünün bilinirliğinin artması ile tüketenlerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

'Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi' ile kanser tedavisine destek

ÇUKUROVA Üniversitesi'nden bilim adamları ile işbirliği içerisinde çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi üreten Hasan Tepgeç, kanser tedavisi sırasında da yararları kanıtlanan bu ürünün bilinirliğinin artması ile tüketenlerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. Tepgeç, yararları bilim adamlarınca fareler ve insanlar üzerinde test edilip kanıtlanan kendi ürünlerinin çekirdek de içerdiğini, ancak özel formüllü bir fermantasyondan geçerek yoğunlaşmış ve parçacıklı üzüm suyu ekstresi şeklinde şişelendiğini söyledi.

Kırmızı üzüm ve çekirdeğinin yararlarının Wisconsin Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada resveratrol maddesi ile beslenen farelerin yaşlanma ile ilgili genetik aktivitelerinde değişim yaşandığı, kalp fonksiyonlarında yavaşlamanın büyük oranda durduğu belirlendikten sonra insanların yöneliminin arttığını belirten, yaklaşık 10 yıldır bu alanda Newkings markası olarak özgün çalışmalar yapan Tepgeç şu uyarılarda bulundu:

"Önce üzüm suyu üretiyorduk. Ancak zamanla yaptığımız araştırmalar sonrası, siyah üzümü çekirdeği ve kabuğu ile çekip belirli aşamalardan geçirdikten sonra kullanımında bir çok hastalığa iyi gelen ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan doğal bir ürün olduğu kanıtlandı. Hücre yenileme ajanı olarak ruhsatlandırıldı, Tarım Bakanlığı gıda takviyesi olarak da satışına izin verdi. Üniversite hocalarımız ürünümüzün özelliklerini televizyonlarda, gazetelerde açıkladı. Bu kadar yararlı olduğu anlaşılınca halkın büyük bir yönelimi var. Ama görüyoruz ki, üzüm çekirdeğini öğütüp paketleyenler dahi var. Çok dikkat edilmeli. Bu ekstre özel bir formüldür, belli oranları vardır ve fermente edilmelidir. Küçük parçacıklı üzüm suyu olarak hazırlanmaktadır. Özellikle kanser nedeniyle kemoterapi gören hastalara bu ürünü tavsiye ediyoruz."

HÜCRE YENİLEME ÖZELLİĞİ

Hastalar kadar, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kişilere de ürünü öneren Tepgeç şöyle konuştu: "Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi insanların yemeklerden alamadığı mineralleri, almasına katkı sağlıyor. Bu ekstrenin içindeki resveratrol maddesi kanıtlanmış anti kanserojen bir üründür. Bu üzüm ekstresi sayesinde vücuttaki kötü hücreler parçalanıp, hücrelerin yenilenmesi sağlanıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çocuklardan yetişkinlere kadar herkes hasta olmadan da kullanmalıdır. Kemoterapi hastalarının kullandıkları ilaçlar çok ağır. Bu ilaçların etkisini vücuttan atmak zor. Ama bu ekstre, karaciğerde biriken bu ilaç kalıntılarını atıyor. Bağırsaklardaki kanserli hücreleri parçaladığı ortaya çıkmıştır. Bu tıp literatürüne girmiştir. İçerdiği Fe (demir) nedeniyle kana hızlı bir şekilde karışıp alyuvarlarla oksijen taşıyabiliyor. Sadece taze siyah üzümü yemek yeterli gelmiyor. Örneğin üzüm yediğiniz zaman sirke ve pekmez tüketmiş gibi olmazsanız. Şarap içmiş olmazsınız. Bizim önerdiğimiz etkiyi sağlamak için de bazı fermantasyonlardan geçen bu nitelikte ürünü tüketmeniz durumunda etkisi oluyor. Asıl dikkat edilmesi gereken de budur."

BİLİMSEL DESTEK

Çukurova Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemde Adana'da üretilen New Kıng Çekirdekli Üzüm Suyu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Onkoloji uzmanı Prof.Dr. Atilla Tanyeli, Türkiye'de ilk kez bu alanda çalışma yapıldığını, özellikle çocukların kanser tedavisinde çok problemler yaşadığını, üzerinde çalıştıkları çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin destek tedavisinde çok yararlı olduğunu açıklamıştı.

İÇERİĞİ

Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin bir litresinin analizi yapılan içeriği şöyle: Resveratrol 1.20 mlg., Demir 18, magnezyum 229, potasyum 3365, kalsiyum 365, stronsiyum 25, çinko 1.3, polifenol 3790, şeker 18.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Wisconsin Üniversitesi Çukurova Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title