Haberler

5 Asırlık Çınar Ağacı, İlçe Sakinlerinin Buluşma Noktası

Ordu'nun Ünye ilçesindeki çınar ağacı, ilçe halkının hem sıcak havalarda gölgesinde dinlendiği hem de bir araya gelip buluştuğu ortak bir nokta konumunda

Ordu'da 5 asırlık çınar ağacı, insanların sıcak havalarda serinlemek için dinlendiği ve birbirleriyle buluştuğu ortak bir yer konumunda.

Ünye ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan ve 450 veya 500 senelik olduğu belirtilen çınar ağacı, asırlardır ilçe halkının ve gurbetçilerin dinlenme ve buluşma noktası oldu. Belediye tarafından çevre düzenlemesi ve oturma alanı oluşturulan ağacın boyu 30 metre, çapı ise 2,85 metre.

Belediye başkanı Ahmet Arpacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 asırlık çınar ağacının ilçenin simgesi olduğunu söyledi.

Çınar ağacının, ilçe meydanında olması ve asırlardır korunması nedeniyle kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Arpacıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ağaç, Ünyelilerin merkezi buluşma yeridir. 'Neredesiniz' diye sorulduğunda, 'çınar ağacının önündeyim' diye belirtilir. Aynı zamanda sıcak havalarda serinlemek ve dinlenmek isteyenlerin de uğrak bir alanı.  Bu ağacın etrafına da bir düzenleme gerçekleştirdik. Böylelikle bu buluşma yeri vatandaşların daha rahat hareket edebileceği bir hale geldi."

Yurt dışından memleketi Ünye'ye gelen Aysel Başoğlu ise havanın sıcak olduğunu ve serinlemek için çınar ağacının önünde oturduklarını belirterek, "Serinlemek için güzel bir yer. Ayrıca arkadaşlarımızın buraya gelmesini bekliyoruz. Onlara çınar ağacının önünde beklediğimizi söyledik. Bu anlamda da burası bizim için bir buluşma noktası" dedi.

İlçede öğrenim gören Melike Kuru da okul çıkışında arkadaşlarıyla çınar ağacının dibinde buluştuklarını ifade ederek, kendileri için tarif edilebilir bir yer olduğunu dile getirdi. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Arpacıoğlu Ünye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title