Haberler

32 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler

DENİZLİ'de yaşayan 82 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Hatice Genç, 32 yıl önce Hacı Halil Bektaş İlkokulu'nda okuttuğu öğrencileriyle yeniden buluştu.

DENİZLİ'de yaşayan 82 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Hatice Genç, 32 yıl önce Hacı Halil Bektaş İlkokulu'nda okuttuğu öğrencileriyle yeniden buluştu. Tüm öğrencileriyle tek tek kucaklaşarak duygu dolu anlar yaşayan Genç, yıllar önce ders anlattığı sınıfta tekrar öğretmen masasına otururdu.

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi Sırakapılar Mahallesi'ndeki Hacı Halil Bektaş İlkokulu'nun 5-B öğrencileri 32 yıl sonra sosyal medyada bir araya gelerek, eski okullarında buluşmak için sözleşti. 1985-1986 eğitim öğretim yılında 47 mevcudu bulunan sınıftan 21 kişi buluşmaya katıldı. Eski sınıf arkadaşları, düzenlenen etkinlikte siyah önlük giyip, boyunlarına isimlerinin ve sınıf numaralarının yazılı olduğu kartlar taktı. Öğrenciler, kendilerine eğitim veren sınıf öğretmenlerini de unutmadı. 82 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Hatice Genç, öğrencileri tarafından alkışlar eşliğinde kapıda karşılandı. Öğrencileriyle tek tek kucaklaşan Genç, duygu dolu anlar yaşadı.

Yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Hacı Halil Bektaş 5-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hatice Genç ile bol bol özçekim yaptı. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri Hatice Genç'i de yanlarına alarak, 1985 yılında mezun olmadan önce okul önünde çekildikleri fotoğrafın aynısını 32 yıl sonra bir kez daha çektirdi.

YILLAR SONRA ÖĞRETMEN KOLTUĞUNDA

Öğrencilerinin hazırladığı buluşmayla yeniden okul kapısından içeri giren emekli öğretmen Genç, daha sonra öğrencileriyle birlikte ders anlattığı sınıfa girdi. Neşeli bir atmosferde gerçekleşen buluşmada öğrencileri öğretmenlerini de yanlarına alarak tek ayak üzerinde objektiflere poz verdi. Düzenlenen buluşmayla çok özel bir duygu yaşadığını ifade eden emekli öğretmen Genç, "Öğrencilerimin hepsi benim birer evladım. Onlar bana ne kadar sevildiğimi gösterdi. Düzenlenen bu buluşma bana büyük bir güç verdi. Yıllar sonra yine bir araya gelme imkanı bulduk. Öğrencilerimi tekrar görme fırsatım oldu. Organize eden ve katılan tüm öğrencilerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

HEM ANNESİNİ HEM OĞLUNU OKUTMUŞ

Emekli sınıf öğretmeni Genç'in öğretmenlik hayatının ilk yıllarında Denizli'nin Buldan ilçesinde görev yaptığı sırada öğrencisi olan Kadriye Ataman da ilkokul öğretmenini görmek üzere Hacı Halil Bektaş İlkokulu'na geldi. Burada Hatice Genç ile kucaklaşan Ataman çocukluk yıllarına ait fotoğraflarla kendini tanıttı. 1974 yılında öğretmen Hatice Genç'in öğrencisi olduğunu söyleyen Kadriye Ataman, "Hatice öğretmenim sadece benim değil oğlum Nuri ve kızım Zehra'nın da öğretmeniydi. Buraya geleceğini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Öğretmenimi görmek istedim" diye konuştu.

"ZİNCİR HALKALARI GİBİ BİRBİRİMİZE ULAŞTIK"

Sınıf arkadaşlarını bir araya toplama fikrini ortaya atan mimar Murat Atılgan, 1 aylık bir çaba sonucu organizasyonu hazırladıklarını ifade ederek, "Sosyal medya üzerinden bir araya geldik ve buluşma için bu günü belirledik. Zincirin halkaları gibi birbirimize ulaştık. Farklı şehirlerden ve yurt dışından gelen arkadaşlarımız var. Bu buluşmayı artık her yıl en az bir kez tekrarlamak istiyoruz. 32 yıl sonra buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. 5-B sınıfı öğrencilerinden ABD'de yaşayan Ayla Kayhan ise, ailesini ziyaret için geldiğini belirterek, "Bu buluşmayı kaçıramazdım. Dar bir zaman aralığım olmasına rağmen arkadaşlarımı kısa süreliğine de olsa görmek çok güzel. Tarif edilmesi güç bir duygu yaşıyorum. 32 yıldır çoğu arkadaşımı görmedim. Bazılarını tanımakta zorlandım " dedi.

Yeniden bir araya gelerek vakit geçiren eski 5-B sınıfın öğrencileri, okul içerisinde bir süre gezip hatıralarını yad ettikten sonra, okul bahçesinde yine eskisi gibi sıraya geçip Andımızı okudu. Daha sonra emekli sınıf öğretmeni Hatice Genç ve öğrencileri akşam yemeği için okuldan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Öğrencilerin öğretmen Hatice Genç'e sarılmasından görüntü,

-32 yıllık fotoğraf karesini yeniden canlandırmalarından görüntü,

-Sınıftan detay görüntü,

-Öğretmen Hatice Genç ile röp,

-ABD'den gelen Ayla Kayhan ile röp,

-Organizasyonu hazırlayan Murat Atılgan ile röp,

-Andımızın okunmasından görüntü.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Atılgan Halil Bektaş Denizli Kayhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title