Haberler

Samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren katilin evinin duvarlarındaki yazıların sırrı çözüldü

Mimar Başak Cengiz, kaldırımda yürüdüğü sırada tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından kılıçla vahşice katledildi. Olayın ardından yakalanan katil zanlısının evinde yapılan aramada evin duvarlarında anlam verilemeyen yazılara rastlandı. Söz konusu yazılarla ilgili konuşan katilin babası, "Yazılan yazıların çoğunu asparagas yazmışlar. Unutkan olduğu için oralara yazı yazıyor. Açık öğretimle ilgili, sosyolojiyle ilgili, 'babamı üzmeyeceğim', 'spora gideceğim' gibi yazılar yazmış." dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Ataşehir Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'ta saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Can Göktuğ Boz, eğitimden çıktıktan sonra yolda yürüyen Mimar Başak Cengiz'i (28) yolda takip etti, ardından çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, Ataşehir'de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Cengiz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

OLAY ANI KAMERADA

Saldırının ardından evinde gözaltına alınan Can Göktuğ Boz, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "silahlı tehdit" suçlarından tutuklanırken, saldırı anına ilişkin anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren katilin evinin duvarlarına yazdığı yazıların sırrı ortaya çıktı

"AKŞAMDAN BERİ KARŞI TARAFA AĞLIYORUM"

Türkiye bu vahşi cinayeti konuşurken Beyaz TV'ye açıklama yapan Can Göktuğ Boz'un babası Ali Boz, oğlunu anlattı. Genç kızın ailesi için kahrolduğunu söylerken gözyaşlarını tutamayan Ali Boz, "Hakimin karşısında gülüyor. Hakim, diyor ki; 'Sen mi öldürdün?', 'Evet hatırlıyorum, ben öldürdüm. Ama niye öldürdüm bilmiyorum' diyor. Karşı tarafa kahroluyorum. Gencecik kızcağız öldü. Cinnet geçiriyor ilk gördüğü kişiyi öldürüyor. Bunun açıklaması yok. Akşamdan beri karşı tarafa ağlıyorum. Bu normal bir kadın cinayeti de değil." ifadelerini kullandı.

DUVARLARA YAZILAN YAZILARIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Ali Boz, oğlunun evinde duvarlara; "Tuzak kur", "2023 savaş", "Haziran, Mayıs, Nisan", "Spor yap" ,"Karnına bıçak sapla", "Osman'ı öldür" gibi yazılar yazmasına açıklık getirdi. Ali Boz, "Evde 3 tane kılıcı var, 7 tane bıçağı var. Yazılan yazıların çoğunu asparagas yazmışlar. Unutkan olduğu için oralara yazı yazıyor. Açık öğretimle ilgili, sosyolojiyle ilgili, 'babamı üzmeyeceğim', 'spora gideceğim' gibi yazılar yazmış. Patlamasın diye doğal gazı bile yakmıyor. Sineği incitmeyen bir adam." dedi.

"AĞIZ DALAŞI YAPMAYAN BİR ÇOCUKTU"

Baba Ali Boz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir sürü hastane dolaştık. Son üç senedir gayet sakin. Bugüne kadar kimseyle ağız dalaşı yapmayan bir çocuktu. Üç senedir yalnız yaşıyordu. Her gün ofise alıyordum, her akşam uğruyordum, yemek yerdik. Ben oğlumu savunacak değilim. Kelepçe takıp da elimde gezdiremem ki. Bıçakları, kılıçları çok severdi. İnternetten alıyordu, 'alma' diyordum. El bebek gül bebek yetiştirdik. Yanımdaki süs köpeği gibi taşımışım."

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Ataşehir Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (17)

Leda Gözübüyükoğlu:

Ailesi bile olsanız şunu savunmaktan vazgeçin. Oğlun psikopat ve vahşice bir kadını öldürdü bunun bahanesi savunması olamaz. Normal bir insanın evinde bıçak ve kılıç ne arar Allah aşkına? Senin oğlun psikopat!!!

103
13
yanıtYanıtla
Furkan Kaya :

ADAM AÇIKÇA SAVUNMUYORUM DİYOR NASIL OKUYOSUNUZ ANLAMIYORUM

yanıt8
yanıt20
Leda Gözübüyükoğlu:

Furkan Kaya bence siz sadece yorum yapmak için yazmışsınız. Babası duvara yazdığı yazıların asparagas olduğunu söylüyor. Ağız dalaşına girmeyen biriydi diyor bunlar bence oğlunu savunma sebepleri!

yanıt9
yanıt0
Vatandaş:

Avukat anne tabiki tedavi hakkı isteyecek ne olacak mahkumların elinde yaşatmıyacaklarını biliyosunuz kurtarmayın şimdi savunan avukatta insan değil 14 yaşından beri psikolojisi bozuk diyosunuz anne baharınızda niye hasta ruhlu oğlumuzu yalnız yaşamaya mahkum edip suçsuz insanın hayatını söndürttünüz hepiniz suçlusunuz ailede hasta oğullarını tedavi ettirmediği sağlık sorunlarını gizleyip özgür bıraktıkları için ceza almalı.

104
4
yanıtYanıtla
Tevhidi Öğren İslam tevhid dinidir:

Normalde adaletli bi yasa varda işinize gelmior die çağdışı dediniz

33
8
yanıtYanıtla
Fakır:

bu mahlukat aynı şekilde idam edilmeli

35
0
yanıtYanıtla
hadi demir:

Annesinin daha önce bir tedavi müracaatı varsa eyvalla yoksa oda yardım ve yataklık tan cinayete ortaklıktan yargılanmalı

34
0
yanıtYanıtla
Mira Butik:

Okadar samimiyetsiz geldiki bana babanın konuşmaları..bir baba evladini tedavi ettirir eyer canı isterse tabi.

24
7
yanıtYanıtla
ADANALI :

Kınamamak lazım... Allah bu acıyı ve çaresizliği kimseye yaşatmasın

26
3
yanıtYanıtla
Doğuş:

Psikolojik sorunları olan bir kişinin bilginiz dahilinde bu kadar çok kesici silah almasına neden müsaade ettiniz

29
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title