Haberler

Yıkım kararına tepki gösteren anne ve kızı, kendilerini eve kilitledi

Güncelleme:

Konya'da riskli olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen binada yaşayan anne ve kızı, duruma tepki gösterip kendilerini eve kilitledi. Bununla da yetinmeyen anne ve kızı, gelen polis ekiplerini benzin döküp evi yakmakla tehdit etti.

Konya'nın Karatay ilçesinde yaşayan Selma Bedir ve kızı Zeynep Bedir'in yaşadıkları binanın, riskli olması sebebiyle yıkımına karar verildi. Durumu kabullenmeyen anne ve kızı, kendilerini eve kitleyerek binayı yakacaklarını söyledi. Kapıyı kırarak içeri giren polis, ikisini de gözaltına aldı.

Yıkım kararına tepki gösteren anne ve kızı, kendilerini eve kilitledi

ANNE VE KIZI, KAPI KIRILARAK GÖZALTINA ALINABİLDİ

Konya'da, riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen eve kendilerini kilitleyen Selma Bedir ve kızı Zeynep Bedir, benzin döküp, içeriyi ateşe vereceklerini söyledi. 3 saat süren çabaya rağmen ikna olmayan anne- kız, itfaiye ekiplerinin kapıyı kırmasıyla polis ekiplerince gözaltına alındı.

Merkez Karatay ilçesine bağlı Hamzaoğlu Mahallesi Büyük Kumköprü Caddesi'nde, Selma Bedir ve kızı Zeynep Bedir'in yaşadığı 2 katlı evin, 6306 sayılı kanun gereği riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Bedir ailesine de evi tahliye etmeleri için tebliğ gönderildi. Tahliye edilmemesi üzerine bugün belediyeye ait yıkım ekipleri, polis eşliğinde eve geldi. Anne ve kızı eve kendilerini kilitleyip, bidondan benzin dökerek, içeriyi ateşe vereceklerini söyledi. Bunun üzerine itfaiye ve sağlık görevlileri ile uzlaştırıcı polis ekibi bölgeye çağrıldı. Yaklaşık 3 saat süren çabaya rağmen ikna olmayan Selma Bedir ve kızı Zeynep Bedir, itfaiye ekiplerinin kapıyı kırması üzerine içeri giren polisler tarafından gözaltına alındı. Belediye ekipleri de eve girip, eşyaları dışarı taşıdı.

Yıkım kararına tepki gösteren anne ve kızı, kendilerini eve kilitledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Selma Haberler

500

Yorumlar (20)

Murat:

Nereye gitsin bu insanlar. Yer temin ettiniz mi?

47
10
yanıtYanıtla
FIRAT:

Sanki o aileye dün boşaltın dendi de , gidecek yer edebiyatı yapılıyor . Yıkım en az 1 yıl önceden ilan edildi , evler boşaltıldı , cam çerçeve ne kadar para eden varsa 2. ele satıldı onlar İNAT ETTİ .

yanıt1
yanıt2
Mazlum her zaman mazlum:

Doğu güneydoğuda 1994 yılında köyü 3 yada 5 güne boşaltın dediler. Bunlarada 6 aya boşaltın demişlerdir ....

yanıt1
yanıt0
Hasan:

Haberin başında ikisininide iranlı Arap sandım

6
5
yanıtYanıtla
ahmet:

iranlı arap nasıl oluyor bir anlatsan beyim

yanıt1
yanıt0
şinasi:

vatandaşın kendi imkanlarıyla yaptığı evi yık sen elin mülteciklerine din kardeşiyiz ayağına beleş evler yapıp ver vay be nasıl bir ülke

6
4
yanıtYanıtla
BOŞİNASI:

kardeş ondan sonra değrem olup ev yıkılınca da diyosun ki devlet riskli binalara neden müdahele etmiyor

yanıt3
yanıt0
Crazy:

O bina basiniza yikilinca ne diyeceksiniz belediye suclu diyeceksiniz dimi

8
1
yanıtYanıtla
GERCEK GAZI:

parasi kazanci geliri iyi olanlar genelde zaten kaliteli binalarda oturuyor ama kirasi ucuz oldugu icin veya kazanci yetersiz olan insanlarin eski cürük binalarda can güvenligi söz konusu olsa bile devletin yardim garantisi vermeden durumlarina uygun baslarini sokacak bir yer temin etmeden caresiz ve fakir insanlari rant ugruna sokoga atmak tek kelime ile Allahsizliktir vicdansizliktir

7
1
yanıtYanıtla
DJ BORİS BREJCHA:

O EV BAŞLARINA YIKILSAYDI BU SEFER YETKİLİLER NEREDEYDİ DİYECEKTİNİZ . VAR YA HAK EDİYORSUNUZ.

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title