Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Erciş ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Erciş ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Ercişli Emrah Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programı, kaymakamlık konferans salonunda yapıldı.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerin Türkü okuması ve tiyatro oyunu sahnelenmesiyle başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı konuşmada, böyle önemli bir günde herkesi bir arada görmenin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Bu vatan için canını vermiş kahramanları rahmetle andıklarını ifade eden Şimşek, "Çanakkale Zaferi konulu yarışmalar düzenledik. Çocuklarımıza tarihi değerlerimizi unutmamaları adına okullarımızda Milli Eğitim Bakanlığının verdiği programların dışında da çalışmalar yaparak bir sonraki nesillere bu değerlerimizi en güzel şekilde aktarmak istiyoruz."

Programa, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Garnizon Komutanı Kamil Tumba, İlçe Başsavcısı Harun Karahan, 108. Alay Komutanlığından Topçu Yarbay Barış Özbay, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Erol Şimşek Erciş Politika Güncel Haberler

title