Haberler

12 PUNTO TRT SENARYO GÜNLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Güncelleme:

TRT'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 12 Punto TRT Senaryo Günleri ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreni sonrası konuşan TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT olarak bu projelerin parçası olmaktan büyük bir haz duyuyoruz ve inanıyoruz ki bu projeler Türkiye'yi uluslararası alanda hak ettiği en güzel şekilde önümüzdeki yıllarda temsil edecektir dedi.

Ortaköy'deki Feriye'de gerçekleştirilen kapanış ve ödül törenine, sinema ve televizyon dünyasından birçok kişi katıldı. 9 farklı ülkeden katılımla 3 ayrı platformda yapılan 12 Punto TRT Senaryo Günleri'nde uluslararası birçok etkinlik ve toplantı da çevrimiçi yapıldı. Bu çevrimiçi etkinliklerin bir bölümünü izleyiciler sosyal mesafeye uygun bir biçimde Feriye'de izledi. Projede, Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü bu sene Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Fikret isimli yeni film projesine verildi.

ULUSLARARASI ALANDA ÇOK KISA BİR ZAMANDA BİR MARKA HALİNE GELEBİLDİ

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, ödül töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eren, Henüz daha 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz 12 Punto Senaryo Günleri sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da çok kısa bir zamanda bir marka haline gelebildi. Hem de pandemi zamanına denk gelmesine rağmen. Bunun temel sebebi bu organizasyonun diğer festivallerden farklı olarak bir yapısının olması. Sadece ödül ve destek vermek değil her aşamasında takip ettiğimiz projeler oldu. Bizim uluslararası festivallerde destek verdiğimiz projelerden 2 tanesi son 2 yılda Oscar ödüllerinde yarıştı. TRT olarak bu projelerin parçası olmaktan büyük bir haz duyuyoruz ve inanıyoruz ki bu projeler Türkiye'yi uluslararası alanda hak ettiği en güzel şekilde önümüzdeki yıllarda temsil edecektir. 12 Puntodan 3 sene önce seçtiğimiz filmlerin ben inanıyorum ki önümüzdeki yıl tamamlandığı yılda Türkiye'nin oscar adayı olarak göreceğiz ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Uluslararası Ortak Yapım Ödülleri, Nepalli Min Badur'un yönettiği Soğuk Bir Sene, İspanyol Çema Garsiya İbarra'nın yönetmenliğini üstlendiği Kutsal Ruh ve Maryna Gorbach Er'in yönettiği Klondike filmlerine verildi. Ön Alım Ödüllerini, Atalay Taşdiken Turagay, Selman Nacar Aralık, Bünyamin Musullu Şimdi Orası ve Tarık Aktaş Geceden Fecre Kadar filmleriyle aldı. Ortak Yapım Ödülleri ise Hayat ile Zeki Demirkubuz, Neandria ile Reha Erdem, İdea ile Tayfun Pirselimoğlu ve Kamış ile Cemil Ağacıkoğlu'na verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Eren Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title