Haberler

1.ege Güvercin Fuarı Açıldı

Salihli ilçesinde gerçekleştirilen 1 .Ege Güvercin Fuarı'nda, 2 bine yakın güvercin çeşidi görücüye çıktı.

Salihli ilçesinde gerçekleştirilen 1 . Ege Güvercin Fuarı'nda, 2 bine yakın güvercin çeşidi görücüye çıktı.

Ege Güvercin Sevenler Birliği tarafından Salihli ilçesinde 1. Ege Güvercin Fuarı düzenlendi.

Salihli Spor Salonu'nda düzenlenen fuarda güvercin severler, stantları tek tez gezerek farklı ırkları inceleme imkanı buldu.

Ege Güvercin Sevenler Birliği adına konuşan Serkan Gündüz, ilk kez düzenledikleri fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Gündüz, "Fuara 16 şehirden 8'i dernek olmak üzere katılım oldu. 100 farklı stantta 2 bin yakına güvercin var. Bu fuarı düzenlememizin amacı, farklı güvercin ırklarını bir araya getirmek ve bilgi alış verişi sağlamak. Bunun yanı sıra Manisa ve Ege'ye özgü güvercin ırklarını da ülkemize tanıtmak istiyoruz." dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş ise Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın güvercin ırklarının tescili ile ilgili olarak bir komite oluşturduğunu söyledi.

Türkiye, Avrupa'daki bir çok ırkın kaynağı olduğunu belirten Savaş, "Biz, elimizdeki ırkların kıymetini ne yazık ki yeterince bilememişiz. Bunun asıl nedeni de yeterli düzeyde kayıt tutulmamış. Türkiye'deki ırklarla ilgili birçok şeyi ne yazık ki Avrupa'da tutulan kayıtlardan öğrenebiliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Gündüz Türkiye Salihli Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title