Haberler

Zlatan İbrahimoviç Biyografisi

Zlatan İbrahimoviç
Doğum Tarihi3.10.1981

Zlatan İbrahimoviç Kimdir ?

Bosna-Hersek asıllı İsveçli futbolcu. Babası Bosna-Hersekli bir Roman (Khorakhane) olan Sefik Ibrahimovic, annesi Hırvat kökenli Julka'dır.

Ajax'ta oynadığı başarılı futbolla Juventus'un dikkatini çekip buraya transfer olmuştur. Juventus'ta 2 kez şampiyonluk yaşadıktan sonra Juventus şike olayına karışıp küme düşürülünce İnter kulubüne transfer olup orda da 2006-2007 sezonunda şampiyonluk duygusunu bir kez daha tatmıştır.

İsveç Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen Ibrahimovic oynadığı 56 maçta 20 gol atmıştır. Yüksek tekniğe sahip olması ve attığı güzel goller ile kendinden sıkça söz ettirmiştir.Bir açıklamasında Juventus'ta Fabio Capello'nun kendisine Marco Van Basten'in gollerini izlettiğini dile getirmiştir.

2008 - 2009 sezonunda seria A da gol kralı olmuştur. İnter başkanı massimo moratti ve barcelona başkanı la portanın yapıtıgı açıklamaya göre zlatan ibrahimovic-eto'o takası gerçekleşmeyecektir. Bu sıralar adı sık sık Barcelona ile geçen Ibrahimovic takas gerçekleşemeyince kendisi için Real Madrid atağa geçti ve 80 Milyon €'yu gözden çıkardığı söyleniyor.

Paris Saint-Germain (PSG)
17 Temmuz 2012'de Paris Saint-Germain FC kulübü Ibrahimovic'i 20 milyon € civarında bir bonservis bedeliyle AC Milan'dan transfer ettiğini açıkladı. Ibrahimovic toplam 180 milyon € bir bonservis bedeliyle Samuel Eto'yu geride bırakarak Dünya'nın en pahalı oyuncusu unvanına sahip oldu. Ibrahimovic yıllık PSG'den 14 milyon € max ücret alacak. Ibrahimovic'in ilk sözleri şöyle oldu"Bu kulübe geldiğim için mutluyum.Bu kulüpte tarih yazmak istiyorum.

Beni transfer etmek için uğraşan başkanımıza ve teknik direktörümüze minnetlerimi sunuyorum.Taraftarımıza çok gol atacağıma dair söz veriyorum" diye konuştu. Ibrahimovic Ligue 1 açılış maçında Lorient ile 2-2 berabere kalınan maçta 2 gol attı. Deplasmandaki Lille maçındada 2 gol birden attı ve takımının 2-1 kazanmasını sağladı. Paris SG formasıyla ilk sezonunda ligde şampiyonluk yaşayan Ibrahimovic, aynı sezon ligde "yılın en iyi oyuncusu" seçildi.

13 Mayıs 2016 tarihinde resmi Facebook hesabından "Bu klübe kral olarak geldim efsane olarak gidiyorum" sözleriyle oynadığı son lig maçı öncesine sezon sonu ayrılacağını resmen duyurmuştur. PSG formasıyla son maçına ise 21 Mayıs 2016'da Marsilya ile oynanan kupa finalinde çıkmış ve 2 gol atmıştır. 2012'de İtalya gol kralı olarak geldiği ve geçirdiği 4 sezonda da lig şampiyonluğu yaşadığı Fransa'dan 3.kez gol kralı olarak ayrıldı. Bu sezon 31 maçta attığı 38 golle bu unvanı kazanan Zlatan, PSG'de toplam 180 maçta 156 gol atıp takımıyla lig dışında 8 kupa şampiyonluğu yaşasa da Şampiyonlar Ligi'ne her sene çeyrek finalde veda etti.

title