Haberler

Zeynel Şenol Biyografisi

Zeynel Şenol
Doğum YeriAntalya / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1955

Zeynel Şenol Kimdir ?

1955 yılında Manavgat'ta doğdu.

İlköğrenimini Torosi ilkokulu, orta ve lise eğitimini Manavgat Lisesi'nde tamamladı.

Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği'nden 1978 yılında mezun oldu ve aynı yıl Başbakanlık Toprak Tarım Reform Müsteşarlığında göreve başladı.

1980 yılında Ankara-Sincan Belediyesinde mühendis olarak bir süre hizmet ettikten sonra, 1981 yılında Süt Endüstrisi Genel Müdürlüğü'nde inşaat mühendisi olarak göreve başladı ve bu kurumda beş yıl aralıksız görev yaptı.

1986 yılında TRT Genel Müdürlüğü Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda inşaat mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda, Keşif-İhale Şube Müdürlüğü'ne atandı. TRT'de son olarak proje Proje Statik Şube Müdürlüğü görevinde de bulunan Zeynel Şenol, 18 Nisan 1999'da yapılan yerel seçimlerde Manavgat Belediye Başkanı seçildi.

33 yıl Manavgat Belediye'sine hizmet vermiş bir babanın oğlu olan Zeynel Şenol, aynı şevk ve heyacan içinde göreve başlamış, görevde olduğu süre içinde belediyecilik tarihinde rekor olarak nitelendirilen bir çok başarıya imza atmıştır. Zeynel Şenol evli ve iki çocuk babasıdır.

title