Haberler

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkez'inde Yaz Etkinlikleri

Sivas'ta Yıldız Dağı'na yapılacak olan kış sporları merkezindeki, çalışmalar düzenlenen yaz etkinlikleriyle tanıtıldı.

Sivas'ta Yıldız Dağı'na yapılacak olan kış sporları merkezindeki, çalışmalar düzenlenen yaz etkinlikleriyle tanıtıldı.

Sivas kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Yakupoğlan Beldesi'nde bulunan Yıldız Dağı'na yapılan kış sporları merkezindeki çalışmalar ve projenin tanıtılması amacıyla Yıldız Dağı'nda bir program düzenlendi.

Program Yıldız Göleti'nde düzenlenen Balık Adam gösterileri ile başladı. Daha sonra araçlarla birlikte Yıldız Dağı' eteklerine çıkıldı. Burada halk oyunları gösterileri, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü ve at binicilik gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ilk etapta proje için 18 milyon 800 bin TL harcanacağını söyledi. Vali Kemelek "Bir otelin yapımını İl Özel İdaresi olarak çalışmalarını başlattık. Öyle zannediyorum ki proje 15 güne kadar tamamlanacak ve ihaleye çıkacak. Bu yılın sonunda sadece bu bölgeye kamulaştırma ve yol kamulaştırması olmak üzere 30 milyonun üzerinde bir kaynak ayırdık. Yıl sonuna bu kaynakların aşağı yukarı tamamını kullanmış olacağız" dedi.

Vali Kemelek ayrıca programa yoğun ilgi gösteren belde halkına teşekkür etti.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ise günü birlik tesislerin inşaatına yazın başlayacaklarını belirtti.

Programa Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve İl Jandarma Komutanı Ali Taş ve çok sayıda vatandaş katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyir Kemelek Yakupoğlan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title