Haberler

Tosya'da Yangın Tatbikatı Düzenlendi

Tosya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Tosya Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hastane bahçesinde yangın tatbikatı düzenledi.

Tosya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Tosya Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hastane bahçesinde yangın tatbikatı düzenledi.

Tatbikat başlamadan bir konuşma yapan Tosya Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Sait Aydın, bir yangın anında hastaların güvenli ortamda bulunmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Aydın, ne kadar çok tedbir alınırsa alınsın 24 saat açık bir hastanede her zaman yangın riskinin bulunduğunu belirterek, "Bu durumda hızlı, etkin ve doğru ilk müdahalenin devreye girmesi gerekir. Başlangıçta, bir saniyede bir bardak su ile söndürülebilecek yangının, beş saniye sonra bir kova su ile bile söndürülemeyecek hale gelir. 15 saniye sonra ise bir varil su bile yetersiz kalabilir. Acil bir durumda ilgili birimler en kısa sürede hastanemizde olacaklardır" dedi.

Daha sonra, hastane personeline yangının çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve olası hastaların nasıl tahliye edileceği uygulamalı olarak anlatıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Sait Aydın Tosya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title