Haberler

'Tigran ve Güzelses'i Müzik Müzesinde Buluşturalım'

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Aram Tigran ve Celal Güzelses'i bir araya getirebilecek bir müzik müzesi kurmak istediklerini kaydetti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Şark Bülbülü olarak ün yapan Celal Güzelses için yapılacak anmaya katılmak üzere kente gelen oğlu Erdem Güzelses ve torunu Celal Güzelses'le bir araya geldi. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve yazar Şeyhmus Diken de hazır bulundu.
'YÜREĞİMİZ DİYARBEKİR'DE'
Erdem Güzelses ve Celal Güzelses'in Diyarbakır'ın geçmiş yıllardaki kültür sanat ortamı ile ilgili anlatımları sohbeti renkli hale getirdi. Erdem Güzelses babasının ve kendisinin kişisel tarihi üzerinden bir Diyarbakır panaroması çizdi. Eski sanat ortamından, kaküleli kahvelere, futbolculuk yaşantısından konaklardaki hayata, babasının şahsında sanatçı duruşundan halkın sanata ilgisine kadar pek çok konuda Diyarbakır'ın geçmiş tarihine keyifli bir yolculuk yapıldı. Erdem Güzelses, "Yüreğimiz hep burada, Diyarbekir'de" diyerek kente olan özlemini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise bu tarihi buluşmadan ötürü çok memnun olduğunu söyledi. Farklı kimliklerle ön planda olmasına rağmen Diyarbakır'ın kültür ve sanat kenti olduğunu ifade eden Kışanak, "Kentin bu kimliğinin korunması ve yeniden üretilerek gelecek kuşaklara aktarılması gerekir. Yeni gelişen Diyarbakır ile eski Diyarbakır arasında köprü olabilirsiniz. Diyarbakır sohbetleri yapabilir, gençlerle bir araya gelebilirsiniz" dedi.
'GÜZELSES KENT KİMLİĞİNİN BİR PARÇASIDIR'
Kışanak, "Tarihte gelmiş geçmiş medeniyetler, kültürünü, dilini, kültürünü, bir taşını bir sözünü bırakmış, Amed olmuş" diyerek Diyarbakır'ın tarihsel önemine dikkat çekti. Kışanak kente mal olmuş tüm müzisyenlerin eserlerini sergilemek gerektiğini ifade ederek, "Müzisyenlerimizi, bu kentin önemli bir parçası olarak yaşatmak lazım. Celal Güzelses de Diyarbakır kimliğinin bir parçası ve bize bıraktığı miras çok büyük. Bizler de onu geleceklere kuşaklara bırakmak görevi ile karşı karşıyız. Umarım Aram Tigran'ı ve Celal Güzelses'i bir müzik müzesinde buluştururuz" diye konuştu. Kışanak daha sonra Erdem Güzelses ve Celal Güzelses'e Aram Tigran'ı ve eserlerini anlatan bir biyografi kitabı hediye etti. Erdem Güzelses de, Kışanak'a bir plaket vererek ailesi adına şükranlarını iletti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celal Güzelses Şeyhmus Diken Aram Tigran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title