Haberler

Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" Projesi kapsamında Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Beş Şehirli" paneli düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" Projesi kapsamında Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Beş Şehirli" paneli düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki panelde Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz'in hayatları ve eserleri anlatıldı.

Hukukçu, Gazeteci Osman Kara'nın yönettiği panele konuşmacı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Özkurt, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Eski Samsun Mimarlar Odası Başkanı Sacit Acar, Gazeteci, OMÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Cevdet Kılıç katıldı.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ömer Pamuk açılış konuşmasında, yeni neslin tarihini, kültürünü bilerek ve değerlerimize sahip çıkarak bugünün gelişen dinamikleri ile harmanlaması ve bütünsel bir bakış açısına sahip olmasının temel bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Pamuk:  "Öncelikle gençlerin ilgisini çekecek, rol model olacak değerlerimizin hatırlatılmasına ve anlatılmasına katkı sağlayacak "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi" geliştirilmiştir. Şehir - İnsan Projesi, değerlerimiz ve gençler arasında bir köprü oluşturmaya, medeniyetin kilit taşlarını yerlerine yerleştirmeye imkan sağlayacaktır" dedi.

Panelisler, Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgi, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz'in hayatlarından ve eserlerinden slaytla yardımıyla örnekler verdiler .

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Hakkı Ayverdi Süheyl Ünver Mahir İz Ali Fuad Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title