Haberler

Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım Projesi Tamamlandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) desteği ile Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Belediyesince hazırlanan "Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım" projesi ile Dirvana Balık Lokantası açılış törenle gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) desteği ile Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Belediyesince hazırlanan "Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım" projesi ile Dirvana Balık Lokantası açılış törenle gerçekleştirildi.

Kürtün Barajı Gölü kenarında yapılan tesisin açılışına Vali Vekili Cahit Karatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, İl Genel Meclisi Üyeleri Mesut Şen, Yücel Yusufoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman ve ilçe sakinleri katıldı.

Sazan, bıyıklı balık, gökkuşağı alabalığı, in balığı gibi balıkları bünyesinde barındıran ve yıllık 2 bin 600 ton balık üretilen Kürtün Baraj gölündeki bu kapasiteyi değerlendirmek ve bölgenin turizmine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projede baraj gölü kenarındaki alana yürüyüş yolları, piknik alanları, kamelyalar, seyir balkonları, balık tutma platformları ve yöresel satış reyonları yapıldı.

Çeşitli yerlerden temin edilen 70-80 çeşit 2 bin 500 fidanla ağaçlandırılan bölgede düzenlenen törende konuşan Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, "Bu tesis kürtünümüz için son derece önemli bir tesis. Doğu Karadeniz Turizm Master planı çerçevesinde Samsun'dan Kadırga'ya kadar uzanan bir turizm yolu yapılacak buraya. Yolun olmasıyla herşey bitmiyor. Turizm açısından turistlerin konaklayacakları ve bizim yöresel değerlerimizi pazarlayacağımız yerlere de ihtiyacımız var. Bu tesisi bu açıdan son derece önemli olarak görüyorum. Bizim ilçemizde gölümüz var gölümüzde alabalığımız var. Yaylalarda balımız var. Ağaç ve demir işçiliğimiz var. Bunları turistlere pazarlamamız gerekiyor. Bu tesisler bunun bir başlangıcı. İnşallah ilçemizde bulunan bu değerleri pazarlayacağımız, turistlerimize satacağımız, ilçemize maddi gelirler getireceğimiz gelirlerimiz daha da çoğalacak. Bu çalışmaların devam etmesini diliyorum." dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise konuşmasında Kürtün ve Özkürtün için çok önemli olan Kürtün Barajının kıyı şeridinde yer alan tesisin ilerleyen günlerde Gümüşhane için çok büyük bir kazanç olacağını söyledi ve DOKA'nın projeye destek vermesinin de anlamlı olduğunu ifade etti

Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut da konuşmasında yaklaşık bir yıldır DOKA tarafından desteklenen Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım Projesine emek verdiklerini belirterek, "Kürtün Barajının turizme kazandırılması bizim için çok önemliydi. Bunun adımını atmış olduk. DOKA'ya projemize destek verdiği için teşekkür ediyoruz." dedi.

Gelecekte buraya konaklama tesisi de ekleyeceklerini dile getiren Turgut, "Turizm girdileri çok önem arz ediyor ama ilimiz ve ilçemizden bundan yeterli payı alamamış. İnşallah bundan sonra Doğu Karadeniz Turizm Master planı doğrultusunda yapılacak çalışmalar bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine, turizm değeri olarak değer kazanmasına katkı sağlar." diye konuştu.

Turgut, şunları söyledi: "Turistler bizim yaşantımıza özeniyorlar. Bizim yaşadığımız gibi yaşamak istiyorlar. Geniş vadileri, tünelleri, barajları, krater gölleri, şelaleleri, uçsuz bucaksız yaylalarıyla hem ekoturizme hem de günü birlik turizme ev sahipliği yapabilecek durumdayız.

Yıkık binalarla dolu bu alanı Özel İdaremizin araçlarıyla çok çaba gösterdik. Proje boyunca katkı sağlayan Valimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, DSİ yetkililerine, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerimize, Özkürtün halkına bu projeye destek verdiği için çok teşekkür ediyorum."

Açılış töreninin ardından misafirlere lokantada yemek ikram edilirken, etkinlik müzik programı ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kürtün Barajı Yakup Turgut Gümüşhane Özkürtün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title