Haberler

Köse'de Turizm Çalışmaları

Köse Belediye Başkanı Aygün: "İlçemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alındı"

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alındığını bildirdi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Köse'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca turizm öncelikli yöre belediyeleri arasına alınması için bakanlığa rapor gönderdiklerini anımsatarak, Bakanlar Kurulu kararı ile ilçenin turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alındığını belirtti.

İlçede 8 ayrı bölgenin kayıt altına alındığını ifade eden Aygün, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca turizm öncelikli yöre belediyelerine yapılan yardımlardan faydalanmak üzere sürdürülen çalışmalar sonrası toplanan bilgi ve belgelerin uygun görülmesi sonucu Bakanlar Kurulunun kararı ile ilçemiz turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alındı. Trabzon ve Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüklerinin Köse'deki tarihi ve turistik yerlerine yönelik yaptıkları çalışmalar sonrası Köse merkez Maltepe Höyüğü, Köse merkez Tilkitepe höyüğü sit alanı, Salyazı beldesinde Kırklar Mağarası, Cami Haziresi, Antik Sit Alanı ve Bayrampaşa Kalesi, Özbeyli Köyü Cami, Akbaba Köyü Asar Tepesi ile henüz kayıt altına alınmamış olan Yaylım Köyü Kilisesi kayıt altına alındı." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Aygün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title