Haberler

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü

HATAY (AA) Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, jandarma teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

HATAY (AA)- Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, jandarma teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Lekesiz, mesajında, kurulduğu günden bu yana, güçlü yapısı ve fedakar mensuplarıyla halkın huzur ve güvenliği için gece  demeden onurlu bir görevi ifa eden jandarma teşkilatının özverili çalışmalarının, her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti.

Gücünü kanunlardan, desteğini aziz milletimizden alan teşkilatın, yüksek vatan sevgisi, fedakar personeli, modern donanımı, üstün disiplin anlayışıyla gönüllerde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade eden Lekesiz, mesajında şunları kaydetti:

"Aynı zamanda hukuka, demokratik değerlere, insan hak ve özgürlüklerine her geçen gün daha da büyük bir bağlılıkla hizmet üreten teşkilatımızla ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, 'Yurt, ulus ve Cumhuriyet'e aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakarlık örneği bir kanun ordusu' olarak nitelendirdiği jandarmayı, iç ve dış güvenliğimizin sağlanmasında önemli bir kurum olarak görmüştür. İlimiz genelinde üstün bir görev ve sorumluluk anlayışıyla fedakarca çalışan teşkilatımızın bugününü kutlar, ayrıca bu zor görevi icra ederken kendilerine yardımcı olan ailelerinin değerli mensuplarına teşekkür ederim. Bu meşakkatli görevi yerine getirirken görevi başında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi de saygıyla anarken ilimiz genelinde görev yapan jandarma teşkilatımıza başarılarının devamını dilerim." - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Yerel Haberler

title