Haberler

Gevaş'ta Festival Coşkusu

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen festivaldse halkla bir araya gelen kaymakam, komutan ve polis amiri, son günlerde terörün karıştırmaya çalıştığı bölgede adeta kardeşlik tablosu çizdi.

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen festivaldse halkla bir araya gelen kaymakam, komutan ve polis amiri, son günlerde terörün karıştırmaya çalıştığı bölgede adeta kardeşlik tablosu çizdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen '1. Gevaş Turizm Festivali' çoşkuyla başladı. Akdamar Beldesi'nde start alan festivale Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Emniyet Amiri Halit Bulanıklı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı, Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile halk katıldı. Katılımcıların konuşmaları ile başlayan festivalde bir konuşma yapan Kaymakam Yusuf Güni ise ilçedeki gelişmelere değindi. Kaymakam Güni, "Gerek ilçemiz gerekse ilimiz her alanda sürekli ileriye doğru adımlar atıyor. İnanıyorum ki bu adımlar çok daha üst seviyelere kadar gidecek ve ilimiz, ilçemiz birçok alanda öncü olacaktır. Yeter ki bölgenin adı karışıklıklarla, huzursuzluklarla anılmasın. Biz ilçemizin bu tür etkinliklerle ön plana çıkmasını istiyoruz. Bölgemizde çatışma, anlaşmazlık istemiyoruz" dedi.

Gevaş'ın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Nazmi Sezer, ilçenin bir çok güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Kimsenin bu güzellikleri gölgeleyemeyeceğini anlatan Sezer, bölgeyi her zaman güzel etkinliklerle ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Emniyet Amiri Halit Bulanıklı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı ve polisler halkla kol kola halay çekti. Türkçe ve Kürtçe şarkıların söylendiği festivalde barış mesajları verildi.

(Sİ-Yİ-)

25.08.2012 17: 08: 48

TSI

NNNN - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necat Görentaş Edremit Gevaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title