Haberler

Sol Parti Borçka İlçe Örgütü, Erkan Uzuneminağaoğlu'nu mezarı başında andı

Güncelleme:

Sol Parti Borçka İlçe Örgütü, Erkan Uzuneminağaoğlu'nu 43. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anarak mücadeleyi sürdürdü. İlçe Başkanı Ömer Çatan, Erkan yoldaşın temsil ettiği değerlere sahip çıkan mücadeleyi sürdüren tüm yol arkadaşlarını selamladı. Anma töreninde yapılan konuşmalarda adalet, demokrasi ve özgürlük için devrimci mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

UĞUR İSTANBULLU

Sol Parti Borçka İlçe Örgütü, Erkan Uzuneminağaoğlu'nu 43. ölüm yıl dönümünde mezarı başında andı. İlçe Başkanı Ömer Çatan "Bir kez daha Erkan yoldaşın mezarı başında onu ve tüm şehitlerimizi anmak için toplandık. Erkan yoldaş ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkan mücadeleyi sürdüren tüm yol arkadaşlarımızı selamlıyorum. Baskıya zulme ve yarattıkları korku imparatorluklarına boyun eğmeyeceğimizin sözünü vermek için buradayız" dedi.

Artvin'in Şavşat ilçesi Şalcı köyünde 43 yıl önce Jandarma ile çatışmada ölen Uzuneminağaoğlu, arkadaşları tarafından Borçka'daki mezarı başında anıldı. Sol Parti Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir kez daha Erkan yoldaşın mezarı başında onu ve tüm şehitlerimizi anmak için toplandık.  Erkan yoldaş ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkan mücadeleyi sürdüren tüm yol arkadaşlarımızı selamlıyorum. Bugün buraya elbette yas tutmak için toplanmadık. Umudumuzu öfkemizi tazelemeye geldik. Ömrü hayatı boyunca adalet, demokrasi, özgürlük için devrimci mücadelenin içinde bulunmuş tıpkı bu coğrafyanın en güzel çocukları Cavit Kaya, Arif Turanlı, Osman Küçük, Ensar Karahan, Ahmet Pehlivan, Özgüç Tuncay, Alaattin Demirci, İhsan Hacı Muratoğlu ve daha nicelerinin bıraktığı mücadele mirası bugün bizlerle birlikte sürmeye devam edecektir. Bunun sözünü vermek için buradayız. Baskıya zulme ve yarattıkları korku imparatorluklarına boyun eğmeyeceğimizin sözünü vermek için buradayız. Ne tesadüf her anma öncesinde gözaltılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu senede Pito abiyi göz altına aldılar. Burada anmalarımıza izin vermeyecek duruma geldiler. Bizler bu gözaltılarının yıldırma ve sindirme politikaları olduğunu biliyoruz. Ne geçmişin devrimci tarihini unuturuz ne de o izleri bu topraklardan silebilirsiniz. Bizler tüm bu baskı politikalarınıza karşı, faşizme karşı, emek, demokrasi ve eşitlik mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

"BU VESİLEYLE ARTVİN'İN GÜZEL ÇOCUKLARINIDA ANIYORUZ"

Parti üyesi Selahattin Sancak Şahin ise şunları söyledi:

"Bir kez daha Erkan yoldaşın mezarı başında onu ve tüm şehitlerimizi anmak için toplandık. Erkan yoldaş ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkarak mücadeleyi sürdüren tüm yol arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Erkan yoldaş, Taner yoldaşla birlikte Şalcı köyünde jandarma ile girdikleri çatışma sonucu öldürüldü, ölümünün üzerinden geçen 43 yıl sonra bugün buradayız. Erkan yoldaşı saygıyla anarken onun bizlere bıraktığı mirası, mücadelesini sürdüren yolcular olarak bu yolun engebeli dolambaçlı ve sarp olduğunu tarihin ispatı ile hep birlikte öğrendik Ondandır ki devrimci yoldaki mücadelemiz son esirimizin son nefesine kadar sürecektir. Erkan özelinde bugün Artvin'in ve Borçka'nın ilk şehidi Yılmaz Turanlı'yı, sonrasında Osman Kücuk'ü Arif Turanlı'yı ve Cavit Kaya yoldaşlarımı da saygı ve özlemle anıyoruz. ve tabii ki Artvin'in güzel çocuklarını da bu vesile ile anarken mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Yolumuz Erkanların, Cavitlerin, Osmanların devrimci yoludur."

Kaynak: ANKA / Yerel

Sol Parti Demokrasi Borçka Ömer Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title