Haberler

Erciş'te Tayini Çıkan Savcı ve Hakimlere Veda Yemeği

Van'ın Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yaz Kararnamesi doğrultusunda Erciş ve Çaldıran'da tayinleri çıkan hakim ve savcılar onuruna veda yemeği düzenlendi.

Van'ın Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yaz Kararnamesi doğrultusunda Erciş ve Çaldıran'da tayinleri çıkan hakim ve savcılar onuruna veda yemeği düzenlendi.

Erciş Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemeğe İlçe Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Kel, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Tahir Şen, Erciş ve Çaldıran adliyelerinde tayini çıkan ve halen görev yapan savcı, hakimler, adliye personeli ile aileleri katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Tayini çıkan meslektaşlarına yeni görev yerlerinde başarı dileklerini iletti. Bu tür veda geceleri ile birlikte hüzün ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirten Arabacı, "Tabii bu geceler hem hüznün hem de sevincin bir arada yaşandığı gecelerdir. Yaklaşık bir yıldır çalıştığımız, değerli meslektaşlarımızla güzel vakitler geçirdik. Tabii depremde benim de şoförüm olan ve vefat eden Murat İşler' de Allah'tan rahmet diliyorum. Sayın Belediye Başkanına, değerli meslektaşlarıma, değerli avukatlarımıza, ilçe emniyet müdürümüze, jandarma komutanımıza ilçemize gelen misafirlerimize ceza evi müdürlerimize ve adliyemizin tüm personeline bizleri bu gecede yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Biraz önce de belirttiğim gibi o hüzünlü günleri yavaş yavaş atlattık. Artık hayat devam ediyor. Arkadaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. İnşallah dostluğumuz ve muhabbetimiz devam edeciktir. Bizleri de unutmayacaklardır. Biz de onları unutmayacağız. Bizlerle birlikte o zor şartlarda çalıştılar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Meslek hayatlarında tekrar başarılar diliyorum" dedi.

Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan ise düzenlenen ortamının her ne kadar neşeli bir ortam şeklinde gözünse de hüzünlü olduklarını belirterek, "Tabii ki sonuçta aynı ortamı paylaştığımız arkadaşlarımız aramızdan ayılıyor. Ama diğer tarafına baktığımızda da başka bir yerde yeni çiçekler açacak. Bilecik'te, Burdur'da, Çeşme'de, Ankara'da. Onun için de oradaki arkadaşlar adına seviniyoruz ki böyle arkadaşlarla onlar da tanışacaklar. Diğer yandan çalışma hayatımızda özellikle Erciş'teki dönemde acı da olsa depremden bahsetmeden geçemeyeceğiz. Personelimizi kaybettik. Meslektaşlarımız açısından HSYK imkan tanımış olmasına rağmen arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Ercişimizi bırakıp gitmediler. Ercişimiz diyoruz biz de buralı olduk artık. Deprem yaşadıkları için Erciş'ten uzaklaşma değil de süreleri dolduğu için gidiyorlar. Tüm arkadaşlarımıza ve bundan sonra gelecek arkadaşlarımıza aileleri ve çocukları ile birlikte hepsine başarılar diyoruz" şeklinde konuştu.

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ise, "Depremde ilçemiz büyük bir acı yaşadı. 23 Ekim depremiyle ama hakim ve savcılarımız adliye çalışanlarımız o zor günlerde o acılı günlerde, bizimle oldular. Bizim acılarımızı paylaştılar. Gece 12'lere, 1'lere kadar çalıştınız. Sizlere ilçem ve şahsım adına ne kadar teşekkür etsem azdır. Tayini çıkan hakim ve savcı arkadaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Allah milletimize, ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmazsın. Ercişimizi unutmazlar. Erciş unutulacak bir yer değil. Van'ın en büyük ilçesi olmakla beraber Doğu Anadolu'nun da en büyük ilçesidir" dedi.

Konuşmaların ardından Erciş Adliyesi'nden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Erbil, Hakimler Selçuk Gökten, Rüküzan Erbil, Fatih Sazak, Zehra Yavuz, Duygu Koçyiğitoğlu, Çaldıran Adliyesi'nden Cumhuriyet Savcısı Murat Kumbaroğlu, Hakimler Harun Ercan ile Sibel Coşkun'a yaptıkları hizmet anısına Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erciş Belediye Başkanlığı adına plaket ve hediyeleri takdim edildi. Ayrıca, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı'nın yakın koruma polisi olan Memuru Murat Yıldırım'a da tayininin çıkması nedeniyle hediye verildi. Gece müzik öğretmenlerinin söylediği türkü ve şarkılarla son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Çaldıran Erciş Yerel Haberler

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Tenceredeki kızgın yağa su döken adamın vücudu yandı

Tenceredeki kızgın yağa su döken adamın vücudu yandı

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title