Haberler

Besni İlçesinde, Mehteran Takımına Büyük İlgi

Güncelleme:

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran takımı ayakta alkışlandı.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırlanan "Merhaba Ey Mehteran" projesinin açılış programı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş, "Mehter, dostluk, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağıdır. Şanlı bir geleceğin temel taşları, tarihinden haberdar bir neslin yetiştirilmesiyle gerçekleşir. Ecdadımızdan bize tarihten gelen ve unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel zenginliğini, bölgemiz insanına en iyi şekilde sunmak, ecdadımızı gençlere mehter yoluyla sevdirmek, sempatilerini attırmak, gençlerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasının önünü açmak, kendi öz benliğini oluşturmasına vesile olmak ve bu yolla gençleri zararlı alışkanlıklardan ve zararlı ortamlardan kurtarma amacını taşıyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2014 gençlik projeleri destek programı kapsamında desteklemiş olduğu "Merhaba Ey Mehteran" projesi başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Projemiz kapsamında 40 öğrenciden oluşan mehteran takımı oluşturulmuştur. Ayrıca mehteran grubunda yer alan gençlerimizi hem motive etmek hem de milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek gayesiyle başta Osmanlı payitahtı İstanbul, akabinde Çanakkale, Bursa, Konya ve Ankara illerine geziler düzenlenecektir. Bununla birlikte ilimizde farklı okul ve kurumlarda mehteran gösterisi yapılabilecektir. Böylelikle Halkın sosyal faaliyetlerde aktif rol alması sağlanacaktır" dedi.

Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise, "İlçemizde ve bölgemizde ilk defa mehter takımı kuruluyor ve bu da ilk defa Besni'ye nasip oluyor. Besni birçok alanda damgasını Adıyaman'a, bölgeye ve Türkiye'ye vurduğu gibi, bu günde bu güzel etkinliği ortaya koyuyoruz. Ali Haydar Hoca, mehterin ne olduğunu çok güzel anlattı. Dinlediğiniz zamanda ruhumuzu okuyacağı, bizleri heyecanlandıran bu mehter, gerçekten evlatlarımıza, gelecek nesillere aktarmamız gereken bir onur olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da okul idaresi ve bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı bu projeye maddi katkıda bulundu, onların da çok büyük destekleri var. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Malumunuz Besni Ticaret Meslek Lisesinin ismini değiştirdik. Buradan mezun olan bir şehidin ismini verdik. Böyle şehidimizin adının olduğu bir okulda mehter takımı kurulmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Mehter takımı ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Kaymakam Yılmaz'ın konuşmasının ardından Okul Müdür Yardımcısı Aydın Gül ve Bileşim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Demirci tarafından hazırlanan okul ve mehteran takımının çalışmalarıyla ilgili sinevizyon gösterimi sunuldu.

Okulun spor salonunda düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Bağcı, Gençlik Merkezi Adıyaman İl Müdürü Fikret Keleş, Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Şube Müdürleri S.Seçkin Bozkurt, Mükremin Özer, Mahmut Akdoğan, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Fethi Siner, Yurt-Kur Müdürü Hüseyin Sonkaya, Eğitim Bir-Sen Besni İlçe Başkanı Halil Karakuş, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emrah Yılmaz Adıyaman Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title