Haberler

Baro Başkanı Fevzi Konaç Açıklaması

Baro Başkanı Fevzi Konaç, yurtta yaşanan olumsuzluklardan dolayı, Avukatlar Günü’nü buruk geçirdiklerini söyledi.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, yurtta yaşanan olumsuzluklardan dolayı, Avukatlar Günü'nü buruk geçirdiklerini söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen kokteyl öncesinde basın açıklaması yapan Baro Başkanı Fevzi Konaç, ülke gündemindeki olumsuzlukların, mesleki sorunlarının önüne geçtiğini ifade etti. Terörle mücadele, Azerbaycan ve Karabağ, çocuğa cinsel istismar ve kadına uygulanan erkek şiddeti olaylarında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Başkan Fevzi Konaç, toplumsal değerlerin uyandırılmasına yönelik faaliyetlerin hız kazanması gerektiğine vurgu yaptı.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, genel sorunların yanı sıra, avukatların süregelmekte olan mesleki sorunlarına da değindi. Öncelikle avukatlık mesleğinin itibar kaybına değinen Başkan Fevzi Konaç, bu bağlamda hukuk fakültelerinde bir takım düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret etti. Başkan Fevzi Konaç, sözlerini şöyle tamamladı:

"İADE-İ İTİBAR İÇİN ACİL ÇALIŞMALAR YAPILMALI"

"Fakülte kontenjan sıralaması, avukatlık sınavı ve hukuk fakülteleri ile kalite ve yeterlilik düzenlemeleri acilen hayata geçirilmelidir. Barolar olarak mevzuatla çözülmesi gereken sorunlar için gücümüzün olmadığı, siyasi iradeye ihtiyaç duyulduğu ortadadır. Bu başlıklarda acil ve ivedi düzenlemeler yapılmadığı takdirde, mesleki faaliyetlerimiz belli bir süre sonunda maalesef yapılamaz hale gelecektir. Avukatlık mesleğinin toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma ve devletimizin kurumsal felsefesine yerleşmesi dileğiyle yargının temel unsuru olan ve demokratik hukuk sistemimizin ayrılmaz öğesi olan tüm avukat meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avukatlar Günü Fevzi Konaç Azerbaycan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title