Haberler

Katıksız Faşizm

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

03.05.2024 11:39

Deseler ki Almanya'da Türkiyeli göçmen ailelerin belediye nikâh ücretleri 25 kat arttırıldı. Yer yerinden oynar mı? Oynar.

Gazetelerin manşeti bellidir: Hitler faşizmi hortladı ya da Almanya'da yabancı düşmanlığı sınır tanımıyor, gibi en üst perdeden, Almanya yaylım ateşine tutulur.

Afyonkarahisar'da CHP'den Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal belediye meclisi toplantısında, 400 TL'lik nikah ücretinin, göçmenler için 25 kat artırılıp, 10 bin TL olacağını açıkladı.

Köksal haberlere yansıyan ifadesiyle "Bundan sonra da bu yönde kararlar alacağım" demiş ve bu cesaretini bakın neye dayandırmış "Vatandaş yüzde 51 oranında oy vererek bizi seçtiyse bunların yerine getirilmesini bekliyor."

Köksal'a sormak lazım peki geriye kalan yüzde 49'un ne istediğini umursuyor musun? Belli ki umursamıyor ki kendini seçen yüzde 51'in yekpare bir biçimde, uygulamaya daha evvelinden başladığı, faşistliğine destek verdiğini düşünüyor ve geriye kalan yüzde 49 zaten beni seçmedi ben neden onlara kulak vereyim ki diyor.

Köksal hadsizliğini daha da ileri götürüp, çoluk çocuk ülkelerindeki savaştan kaçan mültecileri neden ülkelerinde kalıp vatan savunmasına girmedikleriyle yargılayıp "Misafirliğin belli bir süresi olur. Bu misafirlik fazlası ile uzadı." Deyip mültecilere kapıyı gösteriyor.

Merak ediyorum, Köksal belediyesindeki bütün mültecileri 25 kat fazla bedellerle cezalandırıp kapı dışarı ettikten sonra sıra depremzedelere de gelir mi?

Ne de olsa onlar da yüzyılın afetinden yurdun çeşitli illeri gibi Afyon'a da sığınmış geçimlerini sağlamaya, yaşama tekrar tutunmaya çalışan şehirlerinin yabancısı insanlar.

Faşizm, yabancısından beslenen bir ideoloji olarak hep bir düşmana ihtiyaç duyuyorsa, savaş mağduru mülteciler gidince sıra onlara da gelir mi gelir.

Bir tek konu da hak veriyorum Başkana. Seçimden önce bütün dürüstlüğüyle katıksız faşistliğini ve muhacir düşmanlığını açık eden biri olarak, sözüm ona cumhuriyetçi ve halkçı partisince bile yargılanmayıp adaylığı devam ettirilmiş ve yüzde 51'in oyunu alıp belediye başkanı seçilmişse, partisi ve yüzde 51'i de bu faşistliği besliyor yabancı düşmanlığına alkış tutuyor.

Köksal hatırlarsanız, seçimden önce de "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" şeklindeki dışlayıcı ve kamplaştırıcı ifadeleriyle krize yol açmış ve Genel Başkanı onu sözlerinin ağırlığından ve faşistliğinden kurtarmaya çalışırken, kendi Genel Başkanını yalancı çıkarmıştı.

Buradan hareketle şunu sorabilir miyiz? Köksal kendisine oy vermemiş, Afyonkarahisarlı yüzde 49'luk seçmene kulak tıkamış, kapıları kapatmışsa, acaba seçim sonuçlarını yanlış değerlendirip belediye sınırlarındaki seçmenin yüzde 49'unu DEM Partili mi sanıyor? Ya demlisin ya da benli mi diyor?

Bundan sonra da bu yönde alacağı kararlarıyla, göçmenleri bezdirip, kayıt dışına, legalden illagale mi itmeye çalışılıyor.

Aman bir de Almanya, Türkiye'yi örnek alıp, benzer faşistlikler uygulamaya başlarsa ne olur? Zaten içi çürümüş dünyanın.

Bir faşizm salgınımız eksikti.

title